Sular Çekilince Adacık Ortaya Çıktı - Son Dakika
Genel

Sular Çekilince Adacık Ortaya Çıktı

Sular çekilince adacık ortaya çıktı Van Gölü içinde ortaya çıkan adacık, görenleri hayrete düşürüyorVAN - Van'ın Erciş ilçesinin Van Gölü'ne bakan güney kesiminde suların çekilmesiyle küçük bir adacık ortaya çıktı.

20.10.2018 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sular çekilince adacık ortaya çıktı

Van Gölü içinde ortaya çıkan adacık, görenleri hayrete düşürüyor

VAN - Van'ın Erciş ilçesinin Van Gölü'ne bakan güney kesiminde suların çekilmesiyle küçük bir adacık ortaya çıktı. Adacığı görmeye gelen doğa severler, görüntüyü ilgi ile izliyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van Gölü suyunda zaman zaman seviye değişikliği yaşandığını ve bunun da doğal olduğunu söyledi. Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, "Ancak geçmişten beri Van Gölü için bu geçerlidir. Bugün normalin dışında olan konu, bu seviye farklılıklarının iyice kendisini hissediyor olmasıdır. Yıl içerisinde geçmişte 20-30 santimetre ifade edilen seviye farkları, bugün 60 santimetrenin üzerine çıkmış. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Van Gölü Havzası için yeni bir olay olmakla birlikte dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan bir süreç. Bu süreç, küresel iklim değişikliği olarak adlandırdığımız bir sonuç. Bundan sonra bu farklılıkları göreceğiz. Belki çok ciddi boyutlara ulaşan seviye farklılıkları da yaşanacak. Küresel iklim değişikliği bugünden yarına düzelecek bir olay değil. Van Gölü Havzasındaki su ihtiyacı, önümüzdeki 20 yıl sonra karşımıza çıkacak. Bugünden 20 yıl öncesini planlamaz ve yönetmezsek çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Çocukluğunun Çelebibağı Mahallesi'nde geçtiğini belirten Kurbani Özdaş ise mahallesinin tarih ve kültürün iç içe olduğu bir yer olduğunu söyledi. Çocukluğunu yaşadığı alanda böyle bir adacığı ilk kez gördüğünü belirten Özdaş, "Bu adanın ortaya çıkması bizi hayrete düşürdü. 1990 yılından sonra suların yükselmesiyle Van Gölü mahallemizin içlerine kadar yaklaşmıştı. Şimdi sular çekilince bu adacık ortaya çıktı. Doğrusunu söylemek gerekirse hayretler içerisindeyim" şeklinde konuştu.

Sular Çekilince Adacık Ortaya Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Sular Çekilince Adacık Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement