Şule Çet'in cep telefonu, şifresi çözülemediği için incelenemedi - Son Dakika
Güncel

Şule Çet'in cep telefonu, şifresi çözülemediği için incelenemedi

Ankara'da bir plazanın 20. katından düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet'in kullanıcı şifresi çözülemediği için telefonu incelenemedi.

12.09.2019 15:01  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da bir plazanın 20. katından düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet'in cep telefonu incelenemedi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden mahkemeye gönderilen yazıda, kullanıcı şifresi çözülemediği için telefonun imajının alınamadığı bildirildi.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili, sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand'ın (33) "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tehdit" suçlarından tutuklu yargılandıkları davaya bakan Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, Çet'in cep telefonunu imajının alınması için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Adli Bilişim Büro Amirliğine göndermişti.

"PIN VE PUK KİLİDİNİN AKTİF OLMASI SEBEBİYLE İMAJ ALMA İŞLEMİ YAPILAMADI"

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden mahkemeye gönderilen yazıda, kullanıcı şifresi çözülemediği için telefonun imajının alınamadığı bildirildi. Mahkeme dosyasına giren yazıda, "iPhone marka kasasında ve ekranında deformeler bulunan cep telefonu imaj alma işlemine cihazın kullanıcı kilidinin bulunması ve parolanın bilinmemesi nedeniyle başlanılamamış, bu durumda kullanılan Jtag ve Chip-Off yöntemlerini cihazın desteklememesi ve ekran kilidi kaldırılmadan imaj alınmasının mümkün olmaması sebebiyle herhangi bir işlem yapılamamıştır. Cep telefonunda bantlı vaziyette bulunan sim kartta PIN ve PUK kilidinin aktif olması sebebiyle imaj alma işlemi yapılamamıştır." ifadesine yer verildi.

TESPİT BULUNAMADI

Çet'in cep telefonu, olayın ardından eşyalarıyla birlikte ailesine teslim edilmiş, telefon daha sonra ailenin avukatları tarafından mahkemeye verilmişti. Öte yandan, sanık avukatlarının talebi üzerine istenen Çet'in psikolojik durumunu gösteren hastane kayıtlarına ilişkin bilgiler de dava dosyaya girdi. Kayıtlarda Çet'in psikolojinin bozuk olduğunu ispatlayacak herhangi bir tespit bulunmadığı belirtildi.

Mahkemenin, sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın, olayın ardından güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerindeki konuşmalarını dudak okuma yöntemiyle deşifre edecek bir uzman talebinde bulunduğu, Milli Eğitim Bakanlığından bu konuya ilişkin herhangi bir cevap gelmediği de öğrenildi.

Şule Çet\'in cep telefonu, şifresi çözülemediği için incelenemedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şule Çet'in cep telefonu, şifresi çözülemediği için incelenemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • ...: Bunu beceremeyen bilişim suçları acaba teröristleri ve diğer suçlulurı nasıl takip ediyor 10 8 Yanıtla Hepyek: Bunu herkes beceriyomus da bilisim suclari beceremiyomus gbi konusuysn bu kdar merak ediyosan git siz ne is yapiyonuz aga de 4 2
  • Allah polisimizi askerimizi korusun!: Her duyduğunuza inanmayın! Turkcellde çalışan arkadaştan biliyorum: Siber polisleri bu sim kartları operatör firma (turkcell,avea,vodafone) ile yazışma yapıp puk kodunun temin edilmesi için savcılığa iade ediyorlar, savcılık operatörden puk kodunu temin edince sim kartı sibere tekrar gönderiyormuş yazışma yapmak sibercilerin işi değilmiş. Hemen kahraman polislerimizi karalamayalım. 11 2 Yanıtla
  • Vay: Şehit olsa bu kadar konuşmazdınız insan nasıl yaşarsa öyle ölüyo işte 7 4 Yanıtla alfi solomon: kes sesini zotto. şehit ne alaka demegoji yapma 1 7 Harbiyeli Deniz: Vay be süper yorum bi şırfıntı sehitlerden daha önemli niye güzel çünkü güzeller asla ölmemeli dien geniş mi geniş bi abaza kesim var biri onlara güzel kadınların ölümsüz olmadığını söylesin 1 0
  • ppp: katiler fakir olsa sülalesini hapise atıp ınfaz ederlerdi 7 0 Yanıtla
  • Hack: Her türlü puk pin iphone telefonlari kirabilirim devlet bana iş verse ülkeleri zengin ederim. 3 3 Yanıtla A: Öyle bir marifetin varsa yaz bir proğramda ufed4pc, axiom, ftk gibi yazılımlarq devlet boşa para vermesin seninde devlet işine ihtiyacın olmasın lafla peynir gemisi yürümez 5 1
  • Ank: Nasıl çözülemiyor ne ise yarıyorsunuz siz 0 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement