"Süleyman Çelebi'nin Mevlid'indeki Dini Motifler" - Son Dakika
Yerel

"Süleyman Çelebi'nin Mevlid'indeki Dini Motifler"

Emin Işık, Allah'ın Kutsal Değerlerine Saygı Göstermenin Kalbin Takvası Olduğunu Belirtti.

24.02.2011 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Emin Işık, Allah'ın kutsal değerlerine saygı göstermenin kalbin takvası olduğunu belirterek, "Hazreti Muhammed'in doğumunu kutlarken, anlıyorsan Kur'an oku, anlamıyorsan mevlid oku. Mevlid bir zikirdir" dedi.

Türk Edebiyatı Vakfınca düzenlenen "Çarşamba Sohbetleri"ne konuk olarak,

"Süleyman Çelebi'nin Mevlid'indeki Dini Motifler" başlıklı konuşma yapan Işık, Hz. Muhammed'in doğum gününün namaz, oruç, salavat ve mevlid ile kutlanması gerektiğini söyledi.

Emin Işık, Türk halkının mevlide büyük bir ilgisi olduğunu ifade etti.

Hazreti Muhammed'i seven insanların onun doğduğu günü, Kur'an'ı sevenlerin Kadir Gecesi'ni kutlayacağını kaydeden Işık, "Allah'ın kutsal değerlerine saygı göstermek kalbin takvasıdır. Hazreti Muhammed'in doğumunu kutlarken, anlıyorsan Kur'an oku, anlamıyorsan mevlid oku. Mevlid bir zikirdir. Kim ne derse desin İslam'a aykırı bir sözü yoktur. İçinde Esmaü'l Hüsna'yı yorumlayan beyitler vardır" şeklinde konuştu.

Işık, Dede Korkut'tan Yahya Kemal'e, bu millet için kim güzel bir şey söylediyse ona sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Mevlid var oldukça Türk milleti de bir olacaktır" dedi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Süleyman Çelebi'nin Mevlid'indeki Dini Motifler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement