Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkın Açıklaması

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mehmet Atilla Aşkın, sağlık için günde bir elma yenmesi gerektiğini söyledi.

10.10.2012 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Atilla Aşkın, sağlık için günde bir elma yenmesi gerektiğini söyledi.

Aşkın, Ticaret Borası'nda düzenlenen "Meyve Yetiştiriciliği Bilgilendirme" toplantısında yaptığı konuşmada, elmanın parkinson, akciğer kanseri, diyabet, kolesterol, kalp, safra kesesi, katarak, ishal ve kabız gibi birçok hastalığa karşı koruyucu görevi gördüğünü belirtti.

Türkiye'de kişi başına elma tüketiminin yeterli olmadığını ifade eden Aşkın,

"Sağlığımız için günde bir elma yemeliyiz. Dünyada birçok ülke birbirinden elma alıp satıyor. Amerikalı vatandaşlar günde bir elma yeme alışkanlığını yakalamışlar. Elmanın sağlığa faydaları çok fazla. O nedenle daha fazla elma tüketmemiz gerekiyor" dedi.

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci de geçen yıl 165 bin meyve fidanının üreticilere dağıtıldığını, kentte meyve üretimini geliştirmek istediklerini belitti.

Toplantıya Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve çok sayıda üretici katıldı.

Muhabir: Özgün Tiran/ Hakan Şahin

Yayıncı: Kemal Kaymak - KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement