Sultan 2. Abdülhamid Han'ın Vefatının 100. Yılı - Son Dakika
Güncel

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın Vefatının 100. Yılı

Saadet Partisi Fatih İlçe Gençlik Kolları, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yılı dolayısıyla anma programı düzenledi.

11.02.2018 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Fatih İlçe Gençlik Kolları, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yılı dolayısıyla anma programı düzenledi.

Sultan 2. Mahmud'un Çemberlitaş'ta bulunan türbesinde medfun olan 2. Abdülhamid Han'ı anmak üzere toplanan grup, önce türbeyi ziyaret ve dua etti.

Anma programı, Sultan 2. Abdülhamid Han için okunan Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Safa Ocak, dünyanın dört bir yanına İslam nizamını götüren neslin güzide şahsiyetlerinden biri olan Sultan Abdülhamid'i, vefatının 100. sene-i devriyesinde dua ve rahmetle andıklarını söyledi.

2. Abdülhamid Han'ın davası için verdiğini mücadeleyi tebrik ve teyit etmek, onu gerçek manada anlatmaya çalışmak için toplandıklarını belirten Ocak, "Milli Görüşçüler olarak yarım asırdan beri davasını devam ettirdiğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Yaşadığı dönemin insanlarının hakkıyla keşfedemediği bir siyasetçi ve devlet adamı olan Sultan 2. Abdülhamid Han, eğitim, sağlık, bilim ve manevi alanda Osmanlı topraklarına çağın ötesinde yüzlerce eser kazandırmış ve bu eserler hayata geçirilirken, emperyalistlerin sömürü aracı olan faiz belasına bulaşmamış, borç batağına düşmemiştir." dedi.

Abdülhamid Han'ın Siyonizmle mücadelenin öncülerinden olduğunu vurgulayan Ocak, Sultan Abdülhamid'in Osmanlı Devleti'nin bekasının öze dönüş ile mümkün olacağına inandığını ve bu nedenle dağılmaya yüz tutmuş İslam dünyasını bir araya getirmek üzere İslam Birliği hedefiyle yola çıktığını aktardı.

1897'de üç aşamalı plan çizen Siyonistlerin İsrail devletini ortaya çıkartmak için "İslam Birliği" politikasını uygulayan Abdülhamid Han'ı, 1909'da 31 Mart Vakası'yla devirdiklerini ifade eden Ocak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müslümanları imamesi kopmuş tespih taneleri gibi dağıtmak için Osmanlı'yı yıkmışlar ve 50 yıl sonra 1948'de planın 1. aşamasını tamamlamışlardır. Bedelini defaatle ödeyerek üstlendiği Abdülhamid misyonu ile 1969 yılından beri İslam Birliği hedefini adeta nakış bakış işleyen Erbakan Hocamız, 1997'de D-8'i kurarak Siyonist planın ikinci aşamasını sekteye uğratmış. Bunun neticesinde ise tıpkı 90 yıl öncesinde olduğu gibi yerli işbirlikçiler sayesinde post modern bir darbe ile iktidardan uzaklaştırılmıştır."

"Doğusuyla batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle, bütün ara yönleriyle, tüm taraf ve cihetiyle Kudüs bizimdir, İslam'ındır." diyen Ocak, " Filistin'den bir karış toprak vermemek adına sürgünü kabul eden Sultan Abdülhamid Han'dan, Necmettin Erbakan'dan aldığımız şuurla şiir olup, marş olup, sapan olup, taş olup Siyonistlerin hayallerini Nil'de ve Fırat'ta boğacağız." diye konuştu.

Ocak, bu ülkenin ve insanlarının ortak değeri olan Abdülhamid Han'a hak ettiği değeri vermeye yönelik, her türlü gayreti takdirle karşıladıklarını belirtti.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim de açıklamanın ardından yaptığı konuşmada, Sultan Abdülhamid Han'ın, Necmettin Erbakan'ın ifadesiyle Milli Selamet Partisi'nin kurucularından olduğunu savundu.

Abdülhamid Han'ı rahmetle ve minnetle andığını dile getiren Sevim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Abdülhamid Han ve onun yolundan giden Necmettin Erbakan'ı anlayanlar olarak, yeniden büyük Türkiye'yi, hakkı üstün tutan, dünyadaki bütün mazlumlara kol kanat gerecek olan yeni bir dünyayı kurmak için bütün gücümüzle çalışmamızın, gayret etmemizin ve bu hedeflerin gerçekleşmesi için bir seferberlik başlatmamızın zorunlu olduğunu hatırlatmak istiyorum."

Anma töreninin ardından katılımcılara helva ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultan 2. Abdülhamid Han'ın Vefatının 100. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement