Sultan 2. Abdülhamid, Vefatının 101. Yıl Dönümünde Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sultan 2. Abdülhamid, Vefatının 101. Yıl Dönümünde Kabri Başında Anıldı

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 101. yıl dönümünde Çemberlitaş'ta bulunan kabri başında dualarla anıldı.

10.02.2019 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 101. yıl dönümünde Çemberlitaş'ta bulunan kabri başında dualarla anıldı.

Sultan 2. Abdülhamid'in  kabrine gelen çok sayıda vatandaş, okunan Kuran-ı Kerimi dinleyerek dualar etti. Anma törenine İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, 2. Abdülhamid'in torunlarından Kayıhan Osmanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"HALKI TARAFINDAN İYİ ANLAŞILMIŞ, SEVİLMİŞ BİR İNSANDIR"

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Ulu Hakan Abdülhamid Han-ı Salih Hazretlerinin vefatının 101. yılı münasebetiyle bugün burada bir anma programı düzenledik. Abdülhamid Han 33 yıl Osmanlı Sultanlığı'nda bulunmuş ve Avrupa ülkelerinin 'hasta adam' dedikleri Osmanlıyı 33 yıl ayakta tutmayı başarmış yüce ve ulu bir hakandır. Halkı tarafından iyi anlaşılmış, sevilmiş bir insandır. O bakımdan biz Abdülhamid Hanı 101. yılında rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyoruz" şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN EN ÖNEMLİ AKTÖRLERİNDEN BİRİ OLMUŞTUR"

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da  "Yakın tarihimizde büyük ve derin izleri olan Osmanlı Sultanları'ndan birisidir. Uzun Osmanlı asırları içerisinde de kendine mahsus ve yaşadığımız zaman dilimini etkileyen bir dönemde padişahlık yapmıştır. Bayındırlık, kültürel, eğitim alanındaki faaliyetleriyle, ulaşım ve iletişim alanındaki faaliyetleriyle sadece İstanbul'u ve Anadolu coğrafyasını değil, bütün imparatorluk coğrafyasını kuşatan bir etki alanına sahiptir. Siyaset vizyonu, ülke vizyonu, uluslararası ilişkiler vizyonuyla yaşadığı dönemde dünyanın en önemli aktörlerinden birisi olmuştur. Bugün de vefatının 101. yılı Sultan II. Abdülhamid'i rahmetle anıyoruz" dedi.

"BURAYA SÜREKLİ GELİNMESİNİ İSTİYORUM"

2. Abdülhamid'in torunlarından Kayıhan Osmanoğlu, "101. yıl dönümünde Sultan II. Abdülhamidhan için burada toplandık. Saat 09.00'dan beri buradayız. Türkiye'nin her yerinden hatta yurt dışından eksik olmasınlar gelmeleri bizim için çok önemli. Bu sebeple burada hatimler ve dualar okundu. Tabii ki burada hep beraber duygusal anlar yaşadık. Allah razı olsun. Hala da insanlar gelmeye devam ediyor. Kuran-ı Kerimler okunmaya devam ediyor. İnşallah da gün boyunca okunmaya devam edecek. Aile adına geldim buraya. Dedemize dua ettik. Buraya sürekli gelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Necip Fazıl'ın dediği gibi, " Sultan Abdülhamid'i anlamak, her şeyi anlamak olacaktır" diye konuştu.

"KALBEN BENZİYORUZ, RUHENDE BENZEMEYE ÇALIŞIYORUZ İNŞALLAH"

Başında Osmanlı tuğrası bulunan fesi ve kıyafetiyle anmaya gelen Nazım Cihan, "Üzüntülü bir seneye devren şu an rahmetle anıyoruz. Ulu Hakan'ı. Ulu Sultanımızı. Fatihler, yasinler okuyoruz inşallah. Kalben benziyoruz, ruhen de benziyoruz inşallah. Şeklen de benzemeye çalışıyoruz inşallah. Dubai'den sırf Sultanımızı yad etmek için geldim" dedi.

Anmaya katılanlara lokma tatlısı, lokum ve gül suyu ikram edildi. Anma programının akşam saatlerine kadar süreceği öğrenildi.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Anma törenine gelen vatandaşlardan görüntü

-Kuran-ı Kerim ve dualar okunması

-Röpler

-Genel ve detaylar - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sultan 2. Abdülhamid, Vefatının 101. Yıl Dönümünde Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi
    16:27 Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrasında bölgeye Mobil Mutfak Aracı gönderdi. Günde 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement