Sultan Abdülhamit Han'ın En Büyük Davası Filistin'di" - Son Dakika
Güncel

Sultan Abdülhamit Han'ın En Büyük Davası Filistin'di"

Sultan 2. Abdülhamit'in torunu Orhan ve Nilhan Osmanoğlu, Esenler Belediyesi'nce düzenlenen Ramazan Sohbetleri'ne katıldı.

22.05.2018 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultan 2. Abdülhamit'in torunu Orhan ve Nilhan Osmanoğlu, Esenler Belediyesi'nce düzenlenen Ramazan Sohbetleri'ne katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sultan 2. Abdülhamit Han'ın torunları Orhan Osmanoğlu ve Nilhan Osmanoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin'in de katıldığı programda, Abdülhamit Han'ın Filistin ve Kudüs davasını anlattı.

Programın yönetimini gerçekleştiren televizyon programcısı Bekir Develi'nin sorularını yanıtlayan Orhan Osmanoğlu, dedesi Abdulhamit'in "Kırmızı çizgim" dediği Kudüs davasının anlam ve önemine dikkati çekti.

Geçtiğimiz Miraç Kandili'nde ziyaret ettikleri Mescid-i Aksa'da İsrail ve Ürdün askerleriyle yaşadıklar tartışmayı aktaran Osmanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Miraç Kandili'nde Kudüs'te, Mescid-i Aksa'daydık. Orayı dolduran sadece biz Türkler'dik. Eğer biz gitmezsek Mescid-i Aksa sahipsiz kalacak. Mescid-i Aksa'da, Diyanet'ten bir hocamız ve 50 kişilik bir grup kaldı, sohbet ediliyordu. Kapının dışına çıktım. Ürdünlü askerler, 'Derhal burayı boşaltmanız lazım' dedi ve elektrikleri kapattı. Sabah namazına kadar orada kalma niyetimiz vardı ama ibadetimize engel oldular. İtiraz ettim, tekrar açtılar ve biz ağırdan alınca tekrar ışıkları söndürdüler. Dışarıya çıkarken Ürdün polisi geldi, son açılan bir kapı vardı ve bunu kapatmak istedi. Adamın elini ittim, kapıyı çektim, 'Bu kapıyı kapatacaksa bir Osmanoğlu kapatacaktır. Bir gün bu kapıyı açacak olan Osmanoğlu ve kapatacak olan Osmanoğlu olacak' dedim. İlla kandan olması şart değil, candan olan torunları gelecek oraya inşallah."

"Kudüs, Abdülhamit Han'ın kırmızı çizgisiydi"

Aynı olay üzerine düşüncelerini aktaran Nilhan Osmanoğlu da İsrail ve Ürdün askerlerinin, ibadetlerine engel olmaya çalıştıklarını belirterek, "Daha önce defalarca Kudüs'e gittik, ilk kıblemizi sahipsiz bırakmamalıyız. Oradaki insanların öyle bir bekleyişi ve özlemi var ki, sadece 'Bizi siz kurtarabilirsiniz, burayı yalnız bırakmayın' diyorlar. Gittiğinizde bu tür şeylerle karşılaşıyorsunuz, sinirleriniz bozuluyor ama 'Tekrar gideceğim, tekrar direneceğim' hissiyatı oluşuyor. Bir giden zaten bir daha gidiyor ve kendi mahallenizde dolaşıyormuş gibi hissediyorsunuz çünkü Kudüs sizin, Filistin sizin. Oralarda dolaştığınız zaman 'benim' diyorsunuz, bunu hissediyorsunuz." ifadesini kullandı.

Nilhan Osmanoğlu, şunları kaydetti:

"Sultan Abdülhamit Han'ın en büyük davası Filistin'di, Kudüs'tü, Filistin'i vermemekti. Abdülhamit Han öngörülüydü ve orada bir Yahudi devletinin kurulacağını biliyordu, önlemleri hep bu yüzdendi ve bedeller ödedi. Darbeyle defalarca indirilmeye çalışıldı çünkü Kudüs kırmızı çizgisiydi. Evet, bazı devlet politikalarında tavizkar olduğunu görüyorsunuz, bu kendi ilmi siyasetidir ama Filistin ve Kudüs konusunda hiçbir zaman taviz vermediğini görüyoruz Sultan'ın. O yüzden onu anlamaya buradan başlamamız lazım."

Etkinlikte Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Abdülhamid Han'ın torunlarına, divan yazmış 9 padişahın eserlerinin besteleriyle ünlü sanatçılara okutulduğu "Aheng-i Hümayun" isimli albümü hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultan Abdülhamit Han'ın En Büyük Davası Filistin'di' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement