Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Sağlık Bakanlığı'nın, Ruh Sağlığı Eylem Planı kapsamında kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Sultanbeyli Şubesi, Mecidiye Mahallesi'nde hizmete açıldı.

03.12.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplum Temelli Ruh Sağlığı Modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, hastaların takip ve tedavilerine gerektiğinde evde devam edilebilmesi için 2011 yılında Ruh Sağlığı Eylem Planı yürürlüğe girdi. Plan kapsamında Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri açılmaya başladı. Anadolu yakasının ikinci merkezi ise Sultanbeyli'de hizmete girdi.

Mecidiye Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, törenle hizmete açıldı. Açılışa İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Taştekin, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Serhat Çıtak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Serhat Çıtak, toplum ruh sağlığı merkezlerinin öneminin her geçen gün arttığını söyledi ve "Bu hizmetin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sultanbeyli Belediyesi'ne teşekkür ediyorum." dedi.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Taştekin, Anadolu yakasında ikinci merkezi Sultanbeyli'de açmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek "Ruh sağlığı eylem planı kapsamında öngörülen çalışmalara imza atıyoruz. Bu hizmetin mahalleler bazında yayılması ve hastane ihtiyacının azalması amacıyla hayata geçirdiğimiz projemiz hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

"Tüm kurumlarımızın çabası, halkımızın menfaati içindir"

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu hedeflerinin bütün ilçelere bir toplum ruh sağlığı merkezi açmak olduğunu söylerken Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, "İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte halkımız için faydalı bir mekanı ilçemize kazandırdık. Belediye olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli çalışmayı önemsiyoruz. Çünkü tüm kurumlarımızın çabası, halkımızın menfaati içindir." dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz ise "Şehirleşme, kültür değişimi, dönüşümü ve sanayileşme ile birlikte değerlerini koruyamayan insanımızda bazı ruhsal sıkıntılar meydana gelmektedir. Bu sebeple bu merkezlerin varlığını hayli önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, merkezi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Sultanbeyli'ye hayırlı olmasını diledi.

Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Nedir?

Ağır ruhsal hastalığı olan kişilere verilen ruh sağlığı hizmetlerinin çok yataklı büyük hastaneler yerine ağırlıklı olarak toplum ruh sağlığı merkezlerinde verilmesi hedefleniyor. Bu merkezlerde hastaların aile ortamlarında izlenmesi, hasta ve yakınlarına yönelik rehabilitasyon çalışmalarının yapılması, hastaların yarı üretken hale gelmeleri, hastane yatışlarının azaltılması, kamu kurumları, sağlık çalışanları ve toplum kesimlerinde "Toplumda Tedavi" bilincinin oluştuması gibi amaçlar öngörülüyor.

Bu kapsamda, bünyesinde psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, psikiyatri hemşiresi ve atölye eğitmenleri bulunduran Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde, grup terapileri, psiko eğitimler, mesleki rehabilitasyon ile bankamatikten para çekmek, fatura yatırmak, sohbet başlatmak gibi sosyal beceri eğitimleri yanında, sosyal ve sportif aktiviteler gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement