Sultandağı Kirazı Uzak Doğu Halklarının Ağzını Tatlandıracak - Son Dakika
Ekonomi

Sultandağı Kirazı Uzak Doğu Halklarının Ağzını Tatlandıracak

Sultandağı Kirazı Uzak Doğu Halklarının Ağzını Tatlandıracak

Afyonkarahisar’ın dünyaca ünlü Sultandağı kirazını Çin, Japonya ve Avusturya gibi ülkelere ihraç etmek için kentteki bir girişimci tarafından şirket kurdu.

16.05.2017 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın dünyaca ünlü Sultandağı kirazını Çin, Japonya ve Avusturya gibi ülkelere ihraç etmek için kentteki bir girişimci tarafından şirket kurdu. İhracatın başlaması ile Sultandağı kirazı Uzak Doğu halklarının ağzını tatlandıracak.

İhracat şirketini kuran Bekir Gülle isimli girişimci, ünlü Sultandağı kirazının dünyanın en uzak ülkelerine ihraç etmek için harekete geçtiklerini ifade etti. İhracat için Çin, Avustralya ve Japonya'da yaptıkları Pazar araştırmalarının ve görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini aktaran Gülle, "Görüşmelerimizde şimdiden yüklü ihracat talepleri aldık. Bu bizi gerçekten fazlası ile sevindirdi. Çin'in, Amerika kıtasındaki Şili'den yüz binlerce ton kira ihraç ettiğini öğrendik ve bu bizi gerçekten çok şaşırttı. Çünkü Şili kirazına göre bizim, yani Sultandağı ve bölgesinde yetişen kiraz hem boyut hem de tat bakımından dünyanın en iyi kirazlarından. Türk kirazı Şili kirazından kat be kat üstün kalitede bir üründür. BRİKS değeri 24 olup Avrupa krallarının sofralarını süsleyen bölgemiz kirazının Çin halkının sofralarında olması gayretindeyiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı biz ihracatçılara göstereceği yapıcı kolaylık hem kiraz üreticilerine hem ülkemize yeni pazar kazandıracaktır. Türkiye'nin yollarının kesiştiği ve tam merkezi olan Afyonkarahisar da ilk kiraz ihracatçısı firma olmamız bölge kiraz üreticileri arasın da heyecan uyandırmıştır. Yapılacak olan ihracat ile kiraz üreticilerimizde kirazlarını daha yüksek fiyatlardan satabilecekler. Sultandağı, Konya- Akşehir, Isparta Uluborlu bölgesin de yetişen dünya harikası kirazları uzak doğu insanlarının sofralarını süsleyeceği sezonu heyecanla beklemekteyiz" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sultandağı Kirazı Uzak Doğu Halklarının Ağzını Tatlandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement