Sultangazi 6'ncı Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Sultangazi 6'ncı Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları Başladı

Sultangazi Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları vatandaşların yoğun katılımıyla başladı.

02.10.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları vatandaşların yoğun katılımıyla başladı. Müsabakaları izlemek için alana gelen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, vatandaşları at üstünde selamladı.

Sultangazi Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Altı Cirit Müsabakalarının bu yıl 6'ncısını Esentepe Mahallesindeki cirit alanında düzenledi. Orta Asya ve Anadolu'da severek oynan ata sporumuzun yaşatılması için düzenlenen müsabakalarda Türkiye'nin önde gelen Atlı Cirit takımları mücadele etti. Sivas Önder Atlı Spor Kulübü ile Uşak Akse Spor Kulübü arasında başlayan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda at üstünde bulunan sporcuların kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti. Bu yıl Atlı Cirit müsabakaları için hazırlanan alanda Erzurum Altı Spor Kulübü, Sivas Önder Atlı Spor Kulübü, Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü ve Uşak Akse Spor Kulübü takımlarından oluşan 35 at yarıştı.

Başkan Altunay, vatandaşları at üstünde selamladı

Atlı Cirit Müsabakalarını Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekillerinden Burhan Kuzu, Ahmet Hamdi Çamlı ve Hüseyin Bürge ile birlikte ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri de izledi. Alana gelen protokol üyeleri açılış töreni öncesinde ata binerek, müsabakaları izlemeye gelen vatandaşları selamladı.

"Atlı sporlar Türk milletinin geninde var, at üstünde doğar, büyür ve ölürler"

Atlı Cirit Müsabakalarının öncesinde açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Sultangazi Belediyesi ilk günden beri bu güzel spor dalının yaşatılması ve sürdürmesi için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu yıl 6'ncısını gerçekleştirdiğimiz Atlı Cirit Müsabakalarında her sene daha farklı takımlar yarışıyor. Bu sene 5 takım 35 atla bu müsabakalar katıldılar. Her yıl bir öncesinden daha fazla bir katılım oluyor. Çünkü, bizim Türk milleti at üstünde doğar, büyük ve ölür, yani genlerimizde var. Biraz sonra burada göreceksiniz 11 yaşında bir çocuk altı yıldır ata bindiğini söylüyor. Birçok yarışmacımız torunlarıyla çocuklarıyla bu cirit müsabakalarına katılıyor. Onlar bu spor dalının yaşatılması adına inanılmaz gayret gösteriyorlar. Bizler de belediyeler olarak onların bu mücadelelerine katkı vermemiz gerekiyor" dedi.

"Ata sporlarını yaşatmak bizim görevimiz"

Ata sporlarının yaşatılması için çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Başkan Altunay, "Biz ata sporlarımızın tamamında ilçemizde aynı ilgiyi görüyoruz. Biz Kırkpınar güreşçilerinin hepsini belirli dönemlerde ilçemize getiriyoruz. Güreşleri mayıs ayında, atlı ciritleri de Ekim ayında yapıyoruz. Şimdilerde okçuluk da talep görmeye başladı, bizler de bunu ilk önce okullarımızda başlattık. Ata sporlarını yaşatmak bizim görevimiz. Belediyeler vatandaşların bu taleplerine cevap vermek için var" diye konuştu.

"Ata sporumuzun yaşatılması için belediyelerden ricamız her yerde bu programları yapsınlar"

Atlı Cirit Müsabakalarında yarışacak olan Yunus Emre Konak ise, "Bugünkü yarışma için Sultangazi Belediyesi'ne çok teşekkür ederim. Biz bu sporu biliyoruz ve oynuyoruz ama bunun daha geniş kitlelere yayılması için yapılan bu organizasyon için teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelerden de rica ediyoruz ki bu tip yarışmaları her yerde düzenlesinler ki bu sporumuz yaşamaya devam etsin" şeklinde konuştu.

Böyle müsabakalar sayesinde ata sporlarını tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Hakan Perçin ise, "Bilmeyenler öğrensin diye bizler bu işlerde çaba harcıyoruz. Atımla uyumlu bir şekilde seyircilerimize güzel bir tanıtım yapmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultangazi 6'ncı Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement