Sultanhisar Belediye Başkan ve Meclis Üyelerine 'Baldız' Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Sultanhisar Belediye Başkan ve Meclis Üyelerine 'Baldız' Soruşturması

Sultanhisar Belediye Başkan ve Meclis Üyelerine \'Baldız\' Soruşturması

Aydın’ın Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ile Belediye Meclis üyeleri hakkında, İçişleri Bakanlığı tarafından kamuya zarara uğratmaktan soruşturma başlatıldı.

09.02.2018 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ile Belediye Meclis üyeleri hakkında, İçişleri Bakanlığı tarafından kamuya zarara uğratmaktan soruşturma başlatıldı. İlginç olay AK Partili bazı belediye Meclis Üyeleri'nin şikayeti üzerine ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu müfettişleri yaptıkları inceleme sonucu Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya'nın baldızının belediyeye olan kira borçlarını silerek kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesi ile başta Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya olmak üzere belediye meclis üyeleri hakkında soruşturma izni verdi.

"Soy ismi yabancı idi, kimse fark edemedi"

Olayın Atça Belediyesi'nin kapanması ve kapanan Atça Belediyesi'nin Başkanı Osman Yıldırımkaya'nın Sultanhisar Belediye Başkanı Seçilmesinden sonra gerçekleştiğini belirten AK Parti Sultanhisar İlçe Başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Yüksel Yılmazoğlu, "Sultanhisar Belediye Başkanı seçilen Osman Yıldırımkaya, meclis toplantı davetiyesinde bu yönde bir gündem maddesi olmadığı halde toplantıda 'Belediye Başkanının havalesi ve Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünün 02.06.2014 tarihli müzekkeresiyle Şeyda Sönmez Meuwissen isimli bir şahsın kira tahakkukun düşürülerek borcunun silinmesi' konusunda apar topar ek gündem maddesi aldırdı. Toplantıda Başkan Osman Yıldırımkaya'nın Meclise verdiği gerçek dışı ve yanıltıcı bilgi sonucu ek gündem maddesi ile görüşme ve oylamaya alınan bayanın kira tahakkukun düşürülmesi yani silinmesi için 03.06.2014 tarih ve 73 sayılı Meclis kararı alındı. Meğerse Meuwissen soy ismini taşıyan kişi Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya'nın yabancı biri ile evlilik yapan baldızı imiş. Durumu fark edince dilekçe yazıp konuyla ilgili bilgi istedik. Dilekçemize 'Bu konu görüşülüp oy birliği ile karara bağlanmıştır' şeklinde cevap verildi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'na müracaat ettik. Müfettişler bu konuda soruşturma izni verdi" diye konuştu.

"Kira borcu silinen iş yeri Başkanın eşine ve baldızına ait"

Olayın Belediye Meclisi'ne Osman Yıldırımkaya'nın eşi Müjgan Sönmez ve baldızı Şeyda Sönmez'in Atça Belediyesi'ne ait dükkanlarda faaliyet gösteren işyeri olarak getirilmediğini kaydeden Yılmazoğlu, "Meclis gündem davetiyesinde bulunmayan ve toplantı öncesi başkan tarafından ek gündem maddesi olarak getirilen konu yani Şeyda Sönmez Meuwissen isimli şahsın kim olduğu, neden ve nasıl borcu bulunduğu konusunda yapılan araştırmalar neticesinde Belediye Başkanı Osman Yıldırmkaya'nın baldızı olduğu anlaşılmış, konu biraz daha derin araştırılınca baldızının ve eşinin ortak olduğu şirketin kira borcunun alınan meclis kararı ile silindiği öğrenilmiştir. Bunun üzerine şikayetçi olduk" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından Başkan Yıldırımkaya ve Belediye Meclis Üyelerine Şeyda Sönmez Meuwissen'e ait 22 bin 533 TL kira borcunu silerek faizi ile birlikte kamuya 82 bin 895 lira 12 kuruş zarara uğratmaktan dolayı soruşturma izni verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultanhisar Belediye Başkan ve Meclis Üyelerine 'Baldız' Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement