Sultanhisar Belediyesi Başkanı Yıldırımkaya'ya Bir Zimmet Daha - Son Dakika
Güncel

Sultanhisar Belediyesi Başkanı Yıldırımkaya'ya Bir Zimmet Daha

Sultanhisar Belediyesi Başkanı Yıldırımkaya\'ya Bir Zimmet Daha

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Meclis üyelerinin yaşadığı baldız soruşturmasının ardından Belediye Başkanı Yıldırımkaya hakkında belediyeyi kamu zararına uğratmaktan bir zimmet daha çıktı.

07.03.2018 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Meclis üyelerinin yaşadığı baldız soruşturmasının ardından Belediye Başkanı Yıldırımkaya hakkında belediyeyi kamu zararına uğratmaktan bir zimmet daha çıktı. İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından Belediye'de yapılan rutin denetimde Osman Yıldırımkaya'ya ait dönemde belediyenin sadece personel gideri olarak 195 bin 233 lira 86 kuruş zarara uğratıldığı rapor edildi. Müfettişler İçişleri Bakanlığı'na kamu zararının tahsili için ilgili bakanlıklara rapor gönderdi.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince Sultanhisar Belediyesi'nde yapılan rutin denetimler sonucu tutulan 2017/138/41, 142/32 ve 14/26 sayılı raporda "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49, ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 71. Maddeleri gereğince 195 bin 233 lira 86 kuruşun faiziyle birlikte kamu zararlarının tahsiline ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik hükümlerine göre Belediye başkanı Osman Yıldırımkaya'dan tahsil edilmesi sağlanmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Bu arada yaklaşık 21 bin kişinin yaşadığı Sultanhisar Belediyesi sınırlarında kişi başı borcun yaklaşık bin TL'ye ulaştığı toplam borcun ise 2017 yılı sonu itibariyle 17 milyon 716 bin 907 TL olduğu belirlendi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultanhisar Belediyesi Başkanı Yıldırımkaya'ya Bir Zimmet Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement