Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sulu Muğla Kebabı'nı Tatmak İçin Yunanistan'dan Akın Akın Geliyorlar - Son Dakika
Güncel

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sulu Muğla Kebabı'nı Tatmak İçin Yunanistan'dan Akın Akın Geliyorlar

Kış aylarının vazgeçilmezi Sulu Muğla Kebabı'nın ünü Türkiye'yi aştı. Bu eşsiz lezzeti tatmak için Yunanlılar Marmaris'e akın ediyor.

14.12.2018 09:36  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış aylarının en çok tercih edilen çorbalarından olan Sulu Muğla Kebabı'nın ünü Türkiye'yi aştı. Yunan turistler, Marmaris'te hizmet veren çorbacıya Sulu Muğla Kebabı içmeye geliyor.

İÇMEK İÇİN YUNANİSTAN'DAN GELİYORLAR

Kış aylarının vazgeçilmezidir çorbalar. Hem şifa kaynağı hem de lezzetiyle dikkat çeken çorbalardan biri de Muğla yöresine ait 'Sulu Muğla Kebabı'. 8 saat pişen kemikli etten yapılan Sulu Muğla Kebabı'nın ünü Türkiye'yi aştı. Marmaris'te bulunan çorbacı yerli misafirleri dışında her kış Yunanistan'dan gelen Sulu Muğla Kebabı tutkunlarını ağırlıyor.

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sulu Muğla Kebabı'nı Tatmak İçin Yunanistan'dan Akın Akın Geliyorlar

"ORJİNAL KEMİK SUYU KULLANIYORUZ"

Sevgisini katarak çorbaları hazırladığını belirten Nuri Okutan, "Ailecek bu işi yapıyoruz. Çorbalarımızda sos kullanmıyoruz. Orijinal kemik suyu kullanıyoruz. Rodos'tan gelen müşterilerimiz var. Devamlı aileleriyle birlikte gelirler. Bu çorbayı yapmak zahmetli bir iş. Önce sevginizi vereceksiniz. Uykusuz kalacaksınız biraz, bu çorba orijinal kemikle 8 saat pişiyor" dedi.

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sulu Muğla Kebabı'nı Tatmak İçin Yunanistan'dan Akın Akın Geliyorlar

YUNANLILAR ÇORBAYI ÇOK BEĞENİYOR

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda gelen Spyridonos Gregory de, her yıl kış mevsiminde çorba içmek için Marmaris'e geldiğini söyledi. Gregory, "Çok lezzetli ve orijinal bir çorba. Yöresel bir tat ben bu çorbaya gerçekten bayılıyorum" dedi.
Çorbayı ilk kez tadan Sarmas Dimitris ise, çorbanın harika bir tadının olduğunu söyledi.

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sulu Muğla Kebabı'nı Tatmak İçin Yunanistan'dan Akın Akın Geliyorlar
Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sulu Muğla Kebabı\'nı Tatmak İçin Yunanistan\'dan Akın Akın Geliyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sulu Muğla Kebabı'nı Tatmak İçin Yunanistan'dan Akın Akın Geliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement