Sulukule'de Dönüşen 31 Birim Açık Artırmada - Son Dakika
Emlak

Sulukule'de Dönüşen 31 Birim Açık Artırmada

Sulukule\'de Dönüşen 31 Birim Açık Artırmada

Sulukule'de dönüştürülen ve şehrin tarihi dokusunu hissettiren birimler açık artırmada.

09.05.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sulukule'de tarihsel dokunun korunması hedefiyle 640 konut dönüşüm çerçevesi altında restore edildi. Tarihi Yarımada'nın bu değerli alanı içerisinde dönüşüm sayesinde artık semtin hem tarihi dokusu hissedilebiliyor hem de çok daha sağlam ve sağlıklı binalarla bölge yerli ve yabancı turisti cezbediyor.

22 Mayıs Perşembe günü internet sitesinden ve Eskidji Müzayedecilik Genel Merkezi'nden aynı anda gerçekleştirilecek olan müzayedede Sulukule'de kentsel dönüşümle birlikte yenilenen 31 birim açık artırmayla satılacak.

Projenin ilgi çekici yanı, ilk kez bir Belediyenin, malını özel bir firma olan Eskidji Müzayedecilik vasıtasıyla satıyor olması. Belediyeler aslında 2886 no'lu yasayla ihale kanununa talipken, kentsel dönüşüm çalışmalarında bu sert çerçeveli 2886 no'lu yasanın dışına çıkılıyor.

Fatih Belediyesi bu satış için Eskidji Gayrimenkul ile çalışıyor. Projeyle ilgili detayları Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş anlattı.

Daha esnek koşullarla ihaleye çıkabilecek olan bu 31 birim 4 ayrı blok şeklinde yükseliyor. L şeklinde bir birim 3 bloktan oluşurken, bunlara hemen komşu olarak ayrı bir birim de yine bu satış dâhilinde bulunuyor.

Sulukule'nin tarihi dokusu bozulmadan ve siluete zarar verilmeden yükseltilen bu 4 blok metrekaresi 4000 liradan satılacak. Fiyat ve bölgenin değeri itibariyle ihaleye yoğun ilgi bekleniyor.

Bölge içerisinde daha önce TOKİ'ye ait olan 19 birimi yine Eskidji Müzayedecilik satmıştı. Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş o birimlerin metrekaresi 2500- 3000 liradan satışa çıkarıldığını ancak 19 birim için yaklaşık 500 kişi başvurunca fiyatın 5500- 6000 liraya yükseldiğini ifade etti.

TOKİ'ye ait olan ve ihaleyle satılan bu 19 adet birim bölgenin turistik ihtiyacını karşılamak adına Apart Hotel olarak değerlendirilmiş.

Bölgede ihaleye çıkan ve turistik konaklama ihtiyacını karşılamaya yönelik değerlendirilmesi beklenen alan, bir eğitim kurumu tarafından alınmış. Bu birim Kolej olarak değerlendirilmiş.

Bu yüzden yeni ihaleye çıkacak olan bu 31 birimin de bir arada olması ve apart hotel için uygun şartları taşıyor olması böyle bir yatırım olarak değerlendirilebileceği fikrini akıllara getiriyor.

Kurumsal firmaların gayrimenkullerini, menkullerini ve araçlarını satan Eskidji Müzayedecilik artık web üzerinden de satış yapıyor. Tüm dünyayla aynı anda web üzerinden katılımlarla gerçekleşen müzayedeler sayesinde daha geniş kitlelere hitap edilebiliyor.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Sulukule'de Dönüşen 31 Birim Açık Artırmada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement