Suluova Belediye Başkanı Üçok, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Yaptı - Son Dakika
Yerel

Suluova Belediye Başkanı Üçok, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Yaptı

Suluova Belediye Başkanı Üçok, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Yaptı

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçe meseleleri ve mahalle sorunları hakkında istişarede bulundu.

09.09.2014 16:06  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçe meseleleri ve mahalle sorunları hakkında istişarede bulundu.

Üçok, bir restoranda yapılan toplantıda, görevde bulunduğu 5 aylık süre içinde yapılan belediye hizmetleriyle alakalı bilgi verdi.

Suluovalı olarak ilçenin sorunlarını yakından bildiğini, cumartesi ve pazar günleri ilçe genelindeki mahalle ve sokaklarda incelemelerde bulunarak halkın sorunlarını yerinde dinlediğini anlatan Üçok, şöyle devam etti:

"ilçemizin sorunları akşamdan sabaha kadar oluşmadı ki sabahtan akşama kadar olan zamanda çözülsün. Bunların çözümü zaman alacaktır. Sabırlı olmak lazım. Biz öncelik sırasına göre ilçe sorunlarımızı bir bir çözüme kavuşturacağız. Ancak bunun için muhtarlarımızın ve halkımızın desteği şart. Göreve başlarken 'ilçemizi beraber yöneteceğiz' demiştik. Bu sözümüzü tutuyoruz ve yapılan ve de yapılacak hizmetlerde muhtarlarımız ile halkımızın düşüncelerini alıyoruz."

"Verilen oya göre hizmet" anlayışında olmadıklarını ifade eden Üçok, "Oya göre hizmet acizliktir. Ben ilçemizin tamamının başkanıyım. Hizmetlerimizi verilen oya göre belirlemiyoruz. Yönetici adil ve kararlı olmalı. Çiftte standartlı olmamalıdır. Biz tüm mahalle ve sokaklarımıza aynı eşit oranda hizmet vereceğiz. Bunu yaparken de belediyemizin kaynaklarını israf etmeden ve çoğunluğun faydalanacağı hizmetleri yapacağız" dedi.

İlçenin en önemli sorununun şehir kimliği sorunu olduğunu ifade eden Üçok, "Suluova'da bir kent kültürü ve Suluovalılık bilinci oluşturmak istiyoruz. Kent kültürü birlikte yaşama ve paylaşma hayatıdır. Bunu başarırsak sorunların çoğu ortadan kalkar, modern bir şehir ve yaşam alanları ortaya çıkar. Bizim gayret ettiğimiz kadar tüm muhtarlarımızın ve halkımızın da gayret ve özen göstermesi önemlidir. İlçemizin kalkınması ve geleceği topyekun yapılacak güç birlikteliği ve dayanışmasıyla sağlanabilir" diye konuştu.

Bu tür toplantıları belirli aralıklarla yapacaklarını ifade eden Üçok, asfalt çalışmalarına başladıklarını ve öncelik sırasına göre tüm mahalle ve de sokak yollarının asfaltlanacağını belirterek kaldırım, park, yeşil alanlar, doğalgaz, içme suyu, otopark, meydan, kentsel dönüşüm, 4. Etap TOKİ konutları gibi çalışma ve projeler hakkında muhtarları bilgilendirerek mevcut Cumartesi pazar yerinin şehir meydanı yapılacağını, buradaki pazar yerinin ise aşevi yanındaki alana alınarak altı otopark üstü kapalı pazar yeri olacak şekilde düzenleneceğini, 1 Eylül Park Projesini de en kısa sürede hayata geçirerek halkın kullanımına modern bir yaşam alanı olarak sunacaklarını açıkladı.

"Suluova'dan bir şey olmaz" diyenlere ilçenin potansiyelini ve güçlü yönlerini hatırlatan Başkan Üçok, "Bu düşünceler çok yanlıştır. Yer üstü ve yer altı zengin kaynakları, genç iş gücü nüfusu, hava, kara ve deniz yolu ulaşım ağı ortasında olması gibi bir çok önemli potansiyelimiz mevcut. Suluova'mızın geleceği çok parlak. Tek yapmamız gereken ortak bir Suluova bilinciyle hareket ederek güç ve fikir birliği ve de dayanışmasıdır" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Sarı ise, "Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. İlçemize yapılacak hizmetler konusunda bizlerle istişare etmesi, düşüncelerimizi alıp sorunlarımızı dinlemesinden çok memnun kaldık. Kendilerinin yapacakları hizmetlerde yanlarında olacağız. Bu tür toplantıları sık sık yapmakta fayda var" ifadesinde bulundu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova Belediye Başkanı Üçok, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement