Sümela Manastırı'ndaki Ayin - Son Dakika
Güncel

Sümela Manastırı'ndaki Ayin

Fener Rum Patriği Bartholomeos: "Hükümetimize inanç özgürlüğü konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunmaktayız" "Sümela'ya gelmek biz din adamları kadar olduğu gibi her inançlı Hristiyan için de mukaddes bir tecrübedir"

15.08.2013 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Hükümetimize inanç özgürlüğü konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunmaktayız" dedi.

Bartholomeos, Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nda düzenlenen ayinde yaptığı konuşmaya,"Yüce Allah'a bize bu sene de Sümela'da ayin yapmayı nasip ettiği için şükretmekteyiz" diyerek başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete, Sümela'da ayin yapmalarına izin verdiği için teşekkür eden Bartholomeos, "Hükümetimize inanç özgürlüğü konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunmaktayız. Kur'an-ı Kerim'de kendisinden en iyi şekilde bahsedilen Meryem Ana'yı anmak üzere bugün hep birlikte dua etme bahtiyarlığına ulaştık" diye konuştu.

Ayine Avusturalya, Ukrayna, ABD, Yunanistan ve Gürcistan'dan din adamlarının yanı sıra çeşitli ülkelerden Ortodoksların katıldığını ifade eden Bartholomeos, şöyle devam etti:

"Sümela'ya gelmek biz din adamları kadar olduğu gibi her inançlı Hristiyan için de mukaddes bir tecrübedir. UNESCO'nun Sümela Manastırı'nın restorasyonuyla ilgili girişimlerini öğrenmekten büyük mutluluk duyduk. Bu çalışmanın bölgenin dünya ölçeğinde tanıtılmasında önemli bir rol oynayacağına ve bölge insanına fayda sağlayacağına inanmaktayız. UNESCO'nun da ilgisini yönelttiği tarih, din ve kültür zengini Sümela Manastırı'nda insanlığın barışı ve esenliği için dua edelim."

Bartholomeos, kısa süre önce Müslümanların da Ramazan Bayramı'nı kutladığını anımsatarak, "Nice mutlu Ramazan Bayramlarına, nice mutlu Meryem Ana yortularına" diyerek konuşmasını tamamladı.

Bartholomeos'un konuşmasının ardından din adamlarınca çeşitli dualar ve ilahiler okundu.

Avusturalya Piskoposluğundan Apoloniados Episkoposu Serafim, Ukrayna Klisesinden Bruvariko Episkoposu Merkuria'nın da katıldığı ayini, Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç de izledi.

Ayine katılanların, ayin yapılan alanda mum yakarak dua ettiği gözlenirken bazı katılımcıların da manastırın bulunduğu kayalıktan kutsal sayılan suyun düştüğü bölümde dua edip, buraya bozuk para attığı gözlendi.

Yaklaşık 2,5 saat süren ayin, katılımcı Hristiyan Ortodokslara şarap ve ekmek dağıtılmasıyla sona erdi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sümela Manastırı'ndaki Ayin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement