Sunay Akın Hikayeleriyle Büyüledi… - Son Dakika
Güncel

Sunay Akın Hikayeleriyle Büyüledi…

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi 9. Dönem Yönetim Kurulu ilk üye toplantısı şair ve yazar Sunay Akın'ın muhteşem gösterisiyle yapıldı.

01.04.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda göreve gelen TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ilk ziyaretini Vali Karaloğlu'na gerçekleştirdikten sonra ilk üye toplantısını da yaptı. Almira Otel Büyük Salon'da gerçekleştirilen geceye TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen'in yanı sıra TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı, TÜGİAD Bursa Şubesi'nin kurucu, onursal ve asil üyeleri iştirak etti.

Yoğun bir katılımın olduğu gecede şair, yazar ve müzeci Sunay Akın rüzgarı esti. Gecede sahne alan Sunay Akın tek kişilik gösterisinde izleyenlere adeta tarihi bir yolculuğa çıkardı. Gösterisinde, Atatürk'ten Alman Kralı II. Friedrich'e, Voltaire'den Fatih Sultan Mehmet'e, 3. Selim'den Emrullah Ali Yıldız'a kadar birçok ismin birbirinden ilginç hikâyesini kendine has üslubuyla anlattı.

Ülkeleri güçlü yapan bilgidir…

Devletleri güçlü kılan argümanların ordu ve ekonomi olmadığını belirten Akın, ülkeleri güçlü yapan tek şeyin güç olduğunun altını çizdi. Akın, "Devletleri güçlü yapan ekonomi veya ordu falan değildir. Ülkeleri güçlü yapan bilgidir. Bilgi üretilebilen ve yönetilebilen bir güçtür. Kısacası bilgi en büyük güçtür. Bilgi hayatta bir meslek sahibi olmak için kullanılan bir şey değildir. Müzeler de bilginin mabedidir. Müzeler toplumların belleğidir. Senin için hafıza ve bellek neyse ülke için de müze odur. Alzheimer nasıl insanların en korktuğu hastalıksa ve insanı adeta yok oluşa götürüyorsa hafızasını kaybeden milletler de yok olmaya mahkumdurlar" şeklinde konuştu.

Dünyanın güçlü ülkelerinden olan ABD, Almanya, Fransa gibi ülkelerin bunu sadece ekonomi ve ordu ile değil bilgiye ve bilgilerin mabedi olan müzelere değer vererek başardığını belirten Akın, ilginç tespitlerle geceye damgasını vurdu. Akın şunları ifade etti: "ABD'nin 17 bin 5 yüz müzesi var. Bunlardan sadece bir tanesi olan Washington Parlamento Kütüphanesi'nin raflarının uzunluğu 1400 km'dir. Neredeyse Edirne'den girip Van'dan çıkıyorsun. Almanya'da da durum farklı değil. Bir Alman her gün bir müzeye giderse ömrünün 16 yılını sokağa çıkamadan müzelerde yaşamış olarak geçirir. İşte güçlü denen ABD ve Almanya gibi ülkelerin bilgiye verdiği değer. İşte verdiği bu değer sonrasında da böyle dünyanın en güçlüsü oluyorsun."

Çocukların hayalleri ülkelerin geleceğidir…

Anlattığı hikayelerle geceye katılanları adeta büyüleyen Akın, "Bir ülkenin geleceği politikacıların vaatlerinde değil çocuklarının hayallerindedir. Türk tarihinin büyük isimlerinden biri olan ve İstanbul'u fethetmesiyle dünyanın seyrini değiştiren Fatih Sultan Mehmet de hayalleri olan bir çocuktu. Tarih kitaplarında hepimiz Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u nasıl fethettiği falan hep yüzeysel bir şekilde anlatılır. Kimse hayallerinden, çocukluğundan bahsetmez. İstanbul'u fethetmek Fatih'in hayaliydi. Fatih sanata çok düşkündü ve hayallerini, hedeflerini küçükken resmederdi. Çocukken yaptığı resimler vardı Fatih'in. Ancak Topkapı Sarayı'na gidin Fatih'in resim defterleri üzerinde fareler geziniyor. Biz Fatih'in kılıcını sergileyeceğimize, onun çocukken yaptığı resimleri sergilesek daha doğru olmaz mı?" diye konuştu.

Akın: Bursalı Emrullah Ali'yi anıyorum

Cumhuriyet'in ilk pilotlarından olan ve Bursa'nın yetiştirdiği önemli bilim insanlarından biri olan Emrullah Ali Yıldız ile de ilgili bilgiler veren Akın, "Emrullah Ali büyük bir mucit ve pilot. Kendisi Bursalıdır ve maalesef birçok bilim adamı gibi onun da değeri bilinmemiştir. Birçok icat yapmıştır ama Türkiye'de bu icatları üretecek sanayi ve sermaye olmadığı için Amerikalılara satılmıştır bütün buluşları. NASA'ya, General Electric gibi dev yerlere icatlarını satan bu değerli adamı memleketi Bursa'da bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum" diye knouştu.

Sunay Akın'ın gösterisinin ardından konuşan TÜGİAD Yüksek İstişare Başkanı Ali Yücelen de "Unutulan, unutturulan tarihimizi bize tekrar hatırlattığı ve bizi tarihi bir yolculuğa çıkardığı için Sunay Akın'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yücelen: Ülke gençliğine yatırım yapın…

Böyle özel bir gecede olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Yücelen, "Onur Özkul Başkanımıza ve ekibine yeni görevinde başarılar diliyorum. Bizim gibilerin yani bu tarz göreve sadece doğruyu temsilen gelenlerin sırtında doğruyu söyleme yükümlülüğü vardır. Biz bu yükümlülüğü yerine getirmezsek kendimizi istemediğimiz bir noktada buluruz. Herkes kendi üzerine düşeni yapmalıdır. Avrupa Birliği eksi faizle falan ekonomisini canlandırmaya çalışıyor. 2006 yılına kadar 6 trilyon para basılmış 2006 yılından bu güne kadar 16 trilyon olmuş. Herkes ekonomisini canlandırmaya çalışıyor. Bize düşen doğruyu görmek, doğruyu söylemek ve doğru yere yatırım yapmaktır. Teknoloji ve istihdamı katlayabileceğini düşündüğümüz gençlere yanlarında durarak, mentörlük yaparak, kaynak sağlayarak yardımcı olunmalı. Ekonomimizin bir gerçeği olarak geleceğe yatırım yapın tabi ki saygı duyuyorum ama bu ülkenin gençliğine de mutlaka yatırım yapın" ifadelerini kullandı.

Özkul: Melek yatırımcı olmak istiyoruz…

Gecede konuşan TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Onur Özkul, TÜGİAD Bursa Şubesi'nin ilk üye toplantısına katılan herkese teşekkür etti. Şair ve yazar Sunay Akın'a böyle özel bir geceye, yaptığı muhteşem gösteriyle daha da anlam kattığını belirten Özkul, "Sunay Akın gibi değerli birini ağırlamaktan ve unutulan birçok değeri hatırlatmamızı sağladığından kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Göreve yeni gelmelerine rağmen güzel bir destek gördüklerini ifade eden Özkul, tüm enerjileri ve sorumluluk bilinciyle iyi işler yapacaklarını sözlerine ekledi. Özkul konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "En önemsediğimiz konulardan biri birlik ve beraberliktir. TÜGİAD'ın 13 yıl boyunca nasıl büyüdüğüne ve güçlendiğine birebir şahitlik ettim. Bu güzel birlikteliği daha iyi bir noktaya götürmeyi amaçladığımız için, bu enerjiyi kendi içimizde bulduğumuz için bu göreve aday olduk ve seçildikten sonra elimizden geleni fazlasını yapacağız dedik. Yeni dönemde birçok önemli projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Örneği Onursal üyelerimizin mentörlük yapacağı gençlerimizin değerli fikirleri sonrasında ortaya çıkan projelere melek yatırımcı olacağı bir anlayış geliştirmek. Umarım TÜGİAD'ın yaptığı bir önemli projeyi bizler de Bursa için hayata geçirebiliriz"

Gecenin sonunda TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul tarafından Sunay Akın İznik çinili bir hediye takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sunay Akın Hikayeleriyle Büyüledi… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement