Şüphe Üzerine Yapılan İhbarın Ortaya Çıkardığı Dram - Son Dakika
Güncel

Şüphe Üzerine Yapılan İhbarın Ortaya Çıkardığı Dram

Şüphe Üzerine Yapılan İhbarın Ortaya Çıkardığı Dram

Adana'nın Ceyhan ilçesinde eski bir evde mum ışığı gören vatandaşların "tinerci" şüphesi ile polise yaptığı ihbarla ortaya çıkan 3 kişilik ailenin yaşadığı drama Kaymakam Gürbüz Karakuş son verdi.

03.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Ceyhan ilçesinde eski bir evde mum ışığı gören vatandaşların "tinerci" şüphesi ile polise yaptığı ihbarla ortaya çıkan 3 kişilik ailenin yaşadığı drama Kaymakam Gürbüz Karakuş son verdi.

Ceyhan'ın Mithatpaşa Mahallesi'ndeki eski bir evde mum ışığı gören vatandaşların "tinerci" olabileceği şüphesiyle ihbarda bulunması üzerine, belirtilen adrese giden polisler, eşi tarafından terk edilen İlknur Dulkadir (39), 5 yaşındaki oğlu Ozan ve büyükanne Şükran Er (65) ile karşılaşmıştı.

Sıvaları yer yer dökülmeye başlayan dört odalı evin bir odasında iki kanepe, yerde serili bir kilim ve eski bir ödünç sobadan başka eşyaları olmayan ailenin, hava kararınca da mum yakmak zorunda kaldığını gören polisler, kendi aralarında topladığı parayla erzak alarak İlknur Dulkadir'e destek olmuşlardı.

İlknur Duldakir'in oğlu ve annesiyle ilgili haberlerin gazetelerde yayımlanması üzerine, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, konuyla ilgili inceleme yaptırdı.

İnceleme sonunda, Dulkadir, oğlu ve annesinin gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunun anlaşılması üzerine, Kaymakam Karakuş aileyi makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Karakuş, devlet olarak aileye gerekli desteğin sağlanacağını belirterek, şunları söyledi:

"Öncelikle bu kızımızı Ceyhan Öğretmenevi'nde işe başlatacağız. Çocuğunun ise anaokuluna gitmesini sağlayacağız. Yaşadıkları eski ev oturulamayacak bir durumda. Bu nedenle kendilerini, bir hayırsever vatandaşımızın "ihtiyacı olanlar otursun" diyerek bağışladığı bir daireye yerleştireceğiz. Yaşadıkları dram da böylece sona erecek."

Bunun üzerine çok sevinen İlknur Dulkadir, Kaymakam Karakuş'a teşekkür etti.

Dulkadir, çalışmak için 6 yıl önce Hollanda'ya gittiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Eşim Osman Dulkadir (52) ile orada tanışıp evlenmiş, ancak eşimin isteği üzerine birkaç ay sonra oğlumla Türkiye'ye dönmüştüm. Eşim bize destek olmayıp ihtiyaçlarımızı karşılamayınca yevmiye ile lokantalarda bir süre çalışmış, parasız kaldığımız için eşyalarımızı satmak zorunda kalmıştım. Yaşamak zorunda kaldığımız amcama ait köhne evde, komşumuzun verdiği odunla ısınmaya çalışıyorduk. Şimdi bu sıkıntılı günlerden kurtulacağım için çok mutluyum. Artık bana verilen işte çalışıp oğluma ve anneme rahatlıkla bakabileceğim."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şüphe Üzerine Yapılan İhbarın Ortaya Çıkardığı Dram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement