"Süpürge" Çsm'de Uçuyor - Son Dakika
Güncel

"Süpürge" Çsm'de Uçuyor

"Süpürge" Çsm\'de Uçuyor

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Uçan Süpürge Proje Sergisi", Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde geniş bir katılımla açıldı.

02.10.2012 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Uçan Süpürge Proje Sergisi", Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde geniş bir katılımla açıldı.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin Bulgaristan'da faaliyet gösteren Community Centre Chistalishte LIK-1959 ile birlikte yürüttüğü "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesi, çağdaş sanatlarda merkezileşmenin kadın sanatçıların üretimlerine etkisini anlamayı ve onların "kökleri" ile "gittikleri kentler" arasında farklılaşan deneyimlerini paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamındaki sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışında konuşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kadın Çalışmaları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı ve Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yıldız Ecevit,

sanatta merkezileşmenin evrensel bir sorun olduğunu belirterek, " Türkiye'de olduğu gibi başka ülkelerde de var. İki ülkenin bir araya gelip sanatta merkezileşme sorununu konuşmaya başlaması, üstelik bu sorunun içine toplumsal cinsiyet eşitsizliğini de koyarak çalışmaya başlaması çok önemliydi. O nedenle bu proje hem bir sanatta merkezileşme projesi hem de bir toplum projesidir" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Çağdaş Sanatlar Merkezi A Galeri'de resim sergisi açan Selçuk Önalp'in açılışına da katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, Önalp'la birlikte sergiyi gezdi. Önalp'in sergisini 1-8 Ekim tarihleri arasında Ankaralı sanatseverler gezebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Süpürge' Çsm'de Uçuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement