Şehidin Son Sözleri "Cizre'yi Temizledik, Sur'a Geçiyoruz" Olmuş - Son Dakika
Güncel

Şehidin Son Sözleri "Cizre'yi Temizledik, Sur'a Geçiyoruz" Olmuş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan jandarma teğmen Recep Erdoğan'ın abisiyle yaptığı konuşmada "Cizreyi temizledik ağabey, şimdi Diyarbakır'da Sur'a geçiyoruz" dediği öğrenildi.

03.02.2016 13:58  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Recep Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Gümüşhane'de toprağa verildi.

Şehidin, Gümüşhane Devlet Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze nakil aracıyla Zafer Meydanı'na getirildi.

BAKAN DA CENAZEDEYDİ

Törene, şehidin babası Vahittin, annesi Mecnun, kardeşleri Tuğba Karan, Memnune Sevindik, Davut ve Osman Erdoğan ile yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti'nin Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt milletvekilleri, Gümüşhane Jandarma Komutan Vekili Yarbay Uğur Demir, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

"DÜĞÜNÜNE GELDİM BEN OĞLUM"

Erdoğan'ın cenazenin başına gelen annesi, babası ve kardeşleri tabutu okşayarak, metanet içinde taziyeleri kabul etti. Şehidin kardeşi Osman Erdoğan'ın, ağabeyinin üniformasını giydiği görüldü. Anne Mecnun Erdoğan, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ağlamayacağım, düğününe geldim ben oğlum" dedi.


"DÜŞMANLARI GÜLDÜRMÜYORUZ"

Şehidin ağabeyi Davut Erdoğan ise "Kardeşim ölmemiştir, şehittir. Urfa'daki jandarma özel harekattaki arkadaşlarına selam olsun. Biz onların yanındayız, dua ediyoruz. Elhamdülillah bizim çok kardeşimiz var. Biz bayramlarda da ağlarız, düğünde de ağlarız, burada da ağlarsak ağlarız ama dua ederiz, kalanlara hep duacıyız, Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.

"KARDEŞİM BANA DEDİ Kİ..."

Erdoğan, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki güvenlik güçlerine selam göndererek, şunları kaydetti: "Kardeşim dedi ki 'Şırnak'ı temizledik, Cizreyi temizledik ağabey, şimdi Diyarbakır'da Sur'a geçiyoruz. Sur'u da temizliyoruz.' Sur'u da orada kalanlar temizler inşallah, dua ediyoruz. Düşmanları güldürmüyoruz, biz ağlamıyoruz. Bakalım onlar ne yapacaklar? Şehit namzetlerine selam olsun, onlar da kendilerini tertemiz hazırlasınlar. Büyük bir mertebe, insan koşar yetişemez, varamaz ama kardeşim 25 yaşında gitmiştir Elhamdülillah. Bize de şefaatçi olacaktır inşallah."

Tören sırasında zaman zaman duygulandığı görülen Bakan Soylu ve protokol üyeleri, baba Vahittin Erdoğan ve aile fertlerine taziyelerini iletti.

Şehidin naaşı, il müftüsü Ercan Aksu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde askerler tarafından cenaze nakil aracına taşındı.

Terör örgütünü lanetleyen sloganların atıldığı törenin ardından şehidin naaşı, merkeze bağlı Hasköy köyündeki aile kabristanlığına getirildi.

Bekar olan 25 yaşındaki Erdoğan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 Şubat'ta teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanmış ve tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetmişti.


Şehidin Son Sözleri "Cizre\'yi Temizledik, Sur\'a Geçiyoruz" Olmuş
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehidin Son Sözleri 'Cizre'yi Temizledik, Sur'a Geçiyoruz' Olmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • dogu: saray sefasini sursun Kurtdu kurde vurdursun uyan benim saf halkim uyan 0 0 Yanıtla
  • gerçek ler: hep fakir gariban insanlar ölü r yazik neyi paylasamiyoruz anlamiyorum inşallah barış olur hiçbir insan? ölmez 0 0 Yanıtla
  • tc sevdalisi: rabbim mekanini cennet eylesin 0 0 Yanıtla
  • kargul: Ne diyimki sözün bittiği yer allah kalan ailesine sabırlar versin mekanı cennet olsun Allah düşmanı da kör etsin yürüyemez hale gelsinler allahim bütün müslümanların polislerimizin askerlerimizin yardimcisi olsun 0 0 Yanıtla
  • AKP-MHP BIRLIGI: Atatürk posterine madem bu kadar sahip çıkıyosunuz neden hdp'yle kol kolasınız bari Atatürkü kullanarak siyaset yapmayın 0 0 Yanıtla
  • kurt: evlat kimi temizledin fakir fukaralari oldurduz.50 yildir kimsenin bitire mediyini demekki sen bitirmissin. sana deyil yavrularina uzuluyorum.bizler birbirimizi oldururken bizi yonetenler zilgit atiyor onlarin evlatlari .......harvitlarda okul okuyor yazik insanin babasi birtane oluyor vatan sag olsun diyorlar kiminle savasiyoruz biz hadi hepberaber gidelin yahudilerlen savasalim.musluman muslumani olduruyor sonra sehit oluyor kinse kusura bakmasin bunlar sehit falan deyil gavuruz hepimiz 0 0 Yanıtla
  • putin.: gectimi 0 0 Yanıtla
  • ÖZGÜR: tam temizleyecem bi gülme tutuyor beni :) 0 0 Yanıtla
  • WAN: Seni erken bitirdiler rekat 0 0 Yanıtla
  • mehter: Şüheda göğdesi, bir baksana, dağlar, taşlar.. O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar. Yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor; * Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i.. Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni tarihe!" desem, sığmazsın. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement