"Sürdürülebilir kalkınma için muazzam bir fırsat var önümüzde" - Son Dakika
Güncel

"Sürdürülebilir kalkınma için muazzam bir fırsat var önümüzde"

"Sürdürülebilir kalkınma için muazzam bir fırsat var önümüzde"

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, sürdürülebilir kredilerin hacminin 2 yılda 94 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Dolayısıyla Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma için ihtiyaç duyacağımız kaynağı yaratmak için muazzam...

31.10.2019 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, sürdürülebilir kredilerin hacminin 2 yılda 94 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Dolayısıyla Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma için ihtiyaç duyacağımız kaynağı yaratmak için muazzam bir fırsat var önümüzde." dedi.

6. Sürdürülebilir Finans Forumu, "Sosyal ve Çevresel Hedeflerle Büyümeyi Harekete Geçirmek: Yeni Nesil Finansman Araçları" ana temasıyla Borsa İstanbul'da gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Edin, BM'ye göre sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleşmesi için her yıl 5-7 trilyon dolar arasında yatırım ihtiyacı bulunduğunu aktararak, "Finans sektörü; küresel ekonominin ve bu büyük yatırım açığının tam ortasında duruyor. Özellikle bankalar; küresel finansmanın 3'te 2'sini, gelişen ülkelerdeyse yüzde 90'ını karşılıyor. Dolayısıyla bankaların, küresel ölçekte bu düzeni değiştirmede önemi çok büyük. Biz buna finans sektörünün değiştirici, dönüştürücü gücü diyoruz." diye konuştu.

Edin, 2011 yılından bu yana hızla büyüyen yeşil ve sürdürülebilir tahvil piyasası bulunduğunu anımsatarak, küresel ölçekte hacmin 225 milyar dolara ulaştığını anlattı.

Sürdürülebilir kredilerin hacminin de 2 yılda 94 milyar dolara ulaştığına işaret eden Edin, "Dolayısıyla Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma için ihtiyaç duyacağımız kaynağı yaratmak için muazzam bir fırsat var önümüzde. Küresel ölçekteki bu pastadan payımızı almak için Türkiye'de önemli bir hareketlenme başladı." ifadelerini kullandı.

"Sürdürülebilirlik çalışmalarına önem veriyoruz"

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen de Borsa İstanbul'da son dönemde finans sisteminin sürdürülebilirliği üzerine çalışmalar yaptıklarını aktararak, "Bunlar çok gurur duyduğumuz, önem verdiğimiz çalışmalar." dedi.

Uzun vadeli finansman anlaşmalarının TL bazında yapılmasının çok daha avantajlı olacağını, sürdürülebilir ve sağlam bir yapı olduğunu düşündüklerini anımsatan Gönen, son yıllarda Borsa İstanbul'da yapılan çalışmaları anlattı.

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü ise sürdürülebilir finans uygulamalarının yaygınlaşmasının bütün sektörleri dönüştürebilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, UN Global Compact'ın şirketlerin daha cesur ve somut adımlar atmalarını sağlayacak birçok girişim başlattığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sürdürülebilir kalkınma için muazzam bir fırsat var önümüzde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement