Sürgün İnek 28 Şubat'ta Vizyonda - Son Dakika
Güncel

Sürgün İnek 28 Şubat'ta Vizyonda

Sürgün İnek 28 Şubat\'ta Vizyonda

Merakla beklenen Sürgün İnek filmi 28 Şubat'ta vizyona giriyor.

29.01.2014 17:30  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filmin konusu ise şöyle;

Yıl 1997...
Düşüncelerinden ötürü insanların sürüldüğü günlerde, sıra Gomalak köyündeki bir ineğin özgürlüğüne gelmiştir.

Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan, birbirlerini ve inekleri Sarıkız'ı çok seven bir çifttir. Bu çiftin hayatları ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu olayın çığ gibi büyüdüğüne, hadisenin köy sınırlarını aştığına, şaşkınlık ve korkuyla şahit olurlar. Muhtarından, ihtiyar heyetine, bürokratından, askerine herkes bir ineğin peşine düşer. Mesele büyüdükçe işle sağından solundan ilgili bütün kişiler kendilerini trajikomik bir hal içinde bulur. Olaylar giderek bir komedi şölenine dönüşür. Kahramanlarımız düştükleri bu durumdan nasıl sıyrılacaklardır? Özgürlüğünü kaybeden Sarıkız eski mutlu günlerine dönebilecek midir?

Gerçek bir olaydan esinlenilerek çekilen Sarıkız'ın hikayesi Sürgün İnek, dev oyuncu kadrosuyla bin yılın komedisi olarak beyazperdede izleyiciyle buluşuyor.

Kadrosundaki isimler; Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış, Cezmi Baskın, Vildan Atasever, Tolga Güleç, Necip Memili, Burak Satıbol, Serkan Öztürk, Tarık Papuççuoğlu, Bülent Çolak, Sadi Celil Cengiz, Hüseyin Soysalan, Erdal Cindoruk, Savaş Bayındır, Ali Savaşçı, Ozan Akbaba, Fırat Paşayiğit, Mine Teber, Bedia Ener, Uğur Kıvılcım, İskender Bağcılar ve Eşref Kolçak ve Yılmaz Gruda ve Köksal Engür ile Yeşilçam'a da selam gönderen "SÜRGÜN İNEK" filminin müzikleri de ünlü müzik adamı Cahit Berkay'ın imzasını taşıyor.

Sürgün ineğin yıllarca unutulmayacak hikâyesi

28 Şubat'ta kendi gününde seyircisiyle buluşuyor…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sürgün İnek 28 Şubat'ta Vizyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement