Suriye'de Demokrasinin Varlığıyla Meselenin Çözüleceğine İnanıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Demokrasinin Varlığıyla Meselenin Çözüleceğine İnanıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Büyük ölçüde Türkiye'nin, bizim tezlerimize, başından beri ortaya koyduğumuz tezlere uygun sonuçlar ortaya çıkıyor.

24.11.2017 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Büyük ölçüde Türkiye'nin, bizim tezlerimize, başından beri ortaya koyduğumuz tezlere uygun sonuçlar ortaya çıkıyor. Suriye'de ülkenin bütünlüğünden yanayız. Bir anayasa değişikliğiyle seçimde ehil olan kişilerin seçimlere katılması ve böylece demokrasinin varlığıyla meselenin çözüleceğine inanıyoruz." dedi.

AK Parti Hınıs ve Tekman ilçe kongrelerine katılmak üzere kente gelen Akdağ'ı, Erzurum Havalimanı'nda Vali Seyfettin Azizoğlu, il protokolü ve partililer karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladıklarını belirterek, "Ben şahsen bütün öğretmenlerin ellerinden öpüyorum. Gerçekten hepimiz için geldiğimiz noktalar, büyük ölçüde ailelerimizin, elbette öğretmenlerimizin eserleridir. Öğretmenlik bambaşka bir meslek. İnançlarımızda da öğretmenliğe çok büyük kıymet veririz. Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kulu, kölesi olurum' diye çok güzel bir sözü var. Onun için ahirete göçmüş bütün öğretmenlerin mekanları cennet olsun. Cenab-ı Hakk onlara rahmet eylesin. Yaşayanların ellerinden öpüyorum. Değerli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. İyi ki varlar." diye konuştu.

Soçi'de düzenlenen üçlü zirve

Rusya'nın Soçi kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla düzenlenen üçlü zirveye de değinen Akdağ, Soçi'deki toplantının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran ve Rusyalı yetkililerin iştirak ettiği toplantıların devam edeceğini aktaran Akdağ, "Büyük ölçüde Türkiye'nin, bizim tezlerimize, başından beri ortaya koyduğumuz tezlere uygun sonuçlar ortaya çıkıyor. Suriye'de ülkenin bütünlüğünden yanayız. Bir anayasa değişikliğiyle seçimde ehil olan kişilerin seçimlere katılması ve böylece demokrasinin varlığıyla meselenin çözüleceğine inanıyoruz. Umut ediyorum ki bu yönde ilerlemeler devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Demokrasinin Varlığıyla Meselenin Çözüleceğine İnanıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement