Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

ÖSO, Halep'te rejimin karargah olarak kullandığı el Kindi Hastahanesi'ne bomba yüklü araçla saldırdı Saldırı sırasında Esed güçlerine zayiat verdirildiği bildirildi Suriye ordusu, tarihi...

05.12.2013 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖS) bağlı birliklerin Halep'te, rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı kentin en büyük hastahanesine bomba yüklü araçla saldırdığı ve hastahanede Esed güçlerine zayiat verdirdiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, ÖSO'nun Halep'in kuzeyinde yer alan ve Esed güçlerince uzun bir zamandan beri askeri karargah olarak kulanılan El Kindi Hastahanesi'ne bomba yüklü araçla saldırarak rejim güçlerine zayiat verdirdiği kaydedildi.

Silahlı muhaliflerin hafta içinde hastahaneye bağlı bazı binaların denetimini sağladığı ifade edilen açıklamada, hastahanenin kentin kuzeyinde stratejik bir yerde olması nedeniyle iki taraf için önem arzettiği dile getirildi.

Açıklamada, muhaliflerin denetimdeki bölgelerde yer alan el Kindi Hastahanesi ile Halep Hastahanesi'nin hala rejimin kontrolünde olduğu ve silahlı muhalifler tarafından kuşatıldığı anımsatıldı.

"Emevi Camisi'nin doğu duvarı yıkıldı"

Bu arada Tevhid Tugayı medya sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna bağlı birliklerin eski Halep bölgesinde yer alan tarihi Emevi Camisi ile çevresindeki tarihi çarşıya tank, roket ve grad füzeleriyle saldırdığını belirterek, "Rejimin ağır ateşinde tarihi Emevi camisinin doğu duvarı yıkılırken cami çevresindeki tarihi çarşıda da büyük hasar meydana geldi" diye konuştu.

Caminin daha önce onlarca defa Esed güçlerinin saldırılarına maruz kaldığını ve caminin minaresinin de tank bombardımanında yıkıldığını söyleyen Anadani, Emevi Camisi'nin Halep Kalesi'ne giden yol üzerinde olduğunu ve rejimin imdat yolarını kestiği için sürekli saldırılara maruz kaldığını ifade etti.

Halep'te Karm el Cebel ile Şeyh Said bölgelerinde İslami Cephe'ye bağlı birliklerle Suriye ordusu arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydeden Anadani, ÖSO'nun 80. Tugay ile kentteki ulaştırma binalarına giden stratejik yolları kestiğini dile getirerek, "Cepheye bağlı birlikler, rejim güçleri ile Halep Uluslarası Havaalanı'na yerli yapım grad füzeleriyle saldırdı" dedi. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement