Suriye'de Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler - Son Dakika
Yaşam

Suriye'de Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler

Suriye\'de Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler

Suriye'de kaybolan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakılmasının ardından, Coşkun'un Kocaeli'deki baba ocağında büyük sevinç yaşanıyor.

12.05.2012 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de kaybolan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakılmasının ardından, Coşkun'un Kocaeli'deki baba ocağında büyük sevinç yaşanıyor.

Baba Coşkun, Karamürsel'in Akçat Köyü'nde, AA muhabirine, oğullarının geleceği haberinin kendilerini mutluluğa boğduğunu belirterek, kendilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere pek çok yetkilinin arayarak, mutluluklarına ortak olduğunu söyledi.

Coşkun, şöyle konuştu:

"Oğlumuz geliyor bugün, haberini aldık. Suriye'den alarak, İran'a getirmişler. Bunu da ilk gazetecilerden öğrendik, sevinçliyiz ve mutluyuz. Yaklaşık 2 aydır oradalar, haber alamadığımız gibi, kamuoyunda da bilgi kirliliği vardı. Bize 'yaralı', 'ağır yaralı', 'esir' ve 'kayıp' olduğuna dair bilgiler geliyordu ama bizim hiçbir şeyden net bir bilgimiz yoktu. Adeta bir boşluk içerisindeydik, artık bugün çok mutluyuz ve huzurluyuz.Dışişleri Bakanımız olsun, devlet büyüklerimiz olsun, aradılar ilgilendiklerini söylediler. Hepsinden Allah razı olsun. İHH Başkanı Bülent Yıldırım oraya gidip yetkililerle görüşmeyi yaptı, daha sonra ağabeyi Yahya'yı da gönderdik. Ağabeyi ile telefonla görüşmüş, Yahya hemen bizi aradı 'Baba Hamit'le görüştüm' dedi. Şaka yapıyor zannettik. İyi olduklarını söyledi, çok sevindik. Ondan sonra İran'a gittiler, oradan da buraya gelecekler inşallah. Adem de ailesiyle görüşmüş"

Sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan'ın kendisini aradığını anlatan Coşkun,

"Telefondaki ses 'Ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Geçmiş olsun, mutlu sona ulaştık getiriyoruz, inşallah' dedi. Kendisine teşekkür ettim, daha sonra Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu aradı. O da uçağın Tahran'a ulaştığını söyledi. Bu akşam burada olmalarını bekliyoruz inşallah" diye konuştu.

-Baba kiraz topluyor, anne oğlunun sevdiği yemekleri yapıyor-

Coşkun, Hamit'in geleceği haberi üzerine oğullarına kiraz toplamak üzere Akçat Köyü'ndeki kiraz bahçelerine geldiklerini bildirerek, annesinin de evde Hamit'in sevdiği yemekleri yaptığını kaydetti. Coşkun, "Başbakanımızı buraya davet ediyorum, zaten burayı biliyorlar. Hatta telefonla konuşurken 'Akçatlıyım' dedim, o da 'Karamürsel Akçat mı' diye sordu" dedi.

Baba Coşkun, oğlunun gelmesinin ardından yapacağı ilk şeyin kendisine sıkıca sarılmak olacağını ifade ederek, "Allah herkesi sevdiğine kavuştursun. Bu anlatılmaz bir duygu, çok mutlu ve huzurluyuz" diye konuştu.

-Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefon görüşmesi-

Öte yandan, Coşkun, AA muhabiriyle görüştüğü sırada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu telefonla aradı.

Coşkun, Bakan Davutoğlu'nun kendisine "Kendilerine ulaştık, hayırlı olsun. Biz sesini aldık, konuştuk. Herkese hayırlı olsun, ailenize selamlarımı iletin" dediğini bildirdi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Suriye'de Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement