Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye rejiminin, Humus'un kuzey kırsalında havadan muhalifleri teslim olmaya çağıran ve yakın zamanda gerçekleşecek askeri bir operasyonla tehdit eden küçük notlar ve broşürler attığı bildirildi.

07.10.2015 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye rejiminin, Humus'un kuzey kırsalında havadan muhalifleri teslim olmaya çağıran ve yakın zamanda gerçekleşecek askeri bir operasyonla tehdit eden küçük notlar ve broşürler attığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan bölgedeki aktivistlerden Muhammed Yasir el-Ali, rejim güçlerinin, Humus'un kuzey kırsalında muhalifleri psikolojik olarak yıldırmak için yeni bir taktiğe başvurduğunu belirterek, "Esed güçleri, havadan silahlı muhalifleri teslim olmaya çağıran ve yakın zamanda gerçekleşecek askeri bir operasyonla tehdit eden küçük notlar, broşürler ve güvenli çıkış kartları atıyor" dedi.

Ali, "Rusya'nın hava saldırılarını fırsat bilen Esed rejimi moralleri çökertmek için askeri operasyon tehdidinde bulunarak böyle bir psikolojik savaş yöntemi uyguluyor" ifadelerini kullandı.

Muhaliflerin Humus'un kuzey kırsalında şu ana kadar rejim güçlerine bağlı bir birliğe rastlamadığını söyleyen Ali, "Rejimin bölgede askeri bir operasyon yapması çok zor olur. Çünkü kırsal çok büyük ve muhaliflerin elindeki bölgeler coğrafi olarak birbiriyle bağlantılı" diye konuştu.

Rusya'nın Suriye'de Hama'nın kuzey kırsalındaki muhaliflere yoğunlaşan hava saldırılarının ardından Beşşar Esed rejimine bağlı güçler bugün karadan operasyona başlamıştı.

Rus uçaklarının 30 Eylül'de Humus'un kuzeyindeki Telbise ve Rastan ilçeleri ile Zafaran ve Mukramiye köylerine saldırması sonucu 32 sivil yaşamını yitirmiş, 200 kişi de yaralanmıştı.

Hama ve Humus'un önemi

Rusya'nın hava saldırıları 1 Ekim'den bu yana Humus'un kuzey kesiminde Telbise ve Rastan ilçeleriyle Mukramiye ve Zafaraniye beldeleri ile Hama'nın kuzeyi kırsalında yoğunlaşmıştı.

Suriye'nin batı kesimlerine sıkışan Esed rejimi, kuzeyde Halep'in merkeziyle kuzeybatı kıyılarındaki Lazkiye'den ülkenin güneybatısında Şam'a uzanan hattı kontrol ediyor. Doğuda ise Deyr'uz Zor ve Haseke vilayetlerinin yalnızca merkezlerinde tutunabilmiş durumda.

Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki İdlib'e hakim muhalif Fetih Ordusu, güneye doğru bu vilayet üzerine baskı yapıyor. Beşşar Esed'in memleketi Lazkiye'yi güvenceye alması, buranın güneybatısından Şam'a ulaşan Hama-Humus bölgesini de tam olarak kontrol edebilmesine bağlı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • waybe: iyibir taktik yutmasada ağzına almış.. 0 0 Yanıtla

Advertisement