Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki muhalif gruplardan Nureddin ez-Zengi Hareketi Siyasi Ofis sorumlusu Muhammed Yasir Yusuf, Esed rejimine bağlı birliklerin Halep'in doğusunda Kuveyris askeri havaalanındaki terör örgütü DAEŞ kuşatmasını kırmasının ardından il kırsalındaki köylere yönelebileceğini söyledi.

12.11.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki muhalif gruplardan Nureddin ez-Zengi Hareketi Siyasi Ofis sorumlusu Muhammed Yasir Yusuf, Esed rejimine bağlı birliklerin Halep'in doğusunda Kuveyris askeri havaalanındaki terör örgütü DAEŞ kuşatmasını kırmasının ardından il kırsalındaki köylere yönelebileceğini söyledi.

Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye ordusunun, Kuveyris'i geri almasının ardından bölgeye yapılacak askeri takviyeyle burayı bir destek merkezine dönüştürerek, Halep kırsalındaki köylere yönelebileceğini" ifade etti.

DAEŞ'in elinde tuttuğu bölgelerde tutunarak Halep'in kuzey kırsalındaki en büyük ve muhaliflerin elindeki en önemli kent olan Mare ve bölgedeki diğer köylere doğru ilerlemek istediğini belirten Yusuf, DAEŞ'in birçok bölgeyi ise savaşmadan rejime bıraktığını söyledi.

Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle bölgede operasyonlarını sürdüren Suriye rejimine bağlı birlikler, dün DAEŞ'in Kuveyris havaalanı üzerindeki 3 yıldan bu yana süren kuşatmasını kırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement