"Suriye İçin Dua Ediyorum" - Son Dakika
Güncel

"Suriye İçin Dua Ediyorum"

"Suriye İçin Dua Ediyorum"

Ahmedinejad, Suriye halkı için dua ettiğini, güven ve istikrarın bir an önce bu ülkede sağlanmasını dileğini söyledi.

30.07.2012 10:00  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tahran'da temaslarda bulunan Suriye Dışişleri bakanı Velid Muallim'i kabul eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye halkı için dua ettiğini, güven ve istikrarın bir an önce bu ülkede sağlanmasını dileğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Ahmedinejad, Adalet ve özgürlük konusunda kendi halkına saygı göstermeyen ülkeler bunu başka milletlere hediye edemez. Bu ülkeler ve NATO güçleri, bölgede sadece kendi egemenliklerini perçinleştirme ve Siyonist İsrail rejimini koruma niyetindedir diye konuştu.

Dünyanın temel bir değişim içinde olduğunu ifade eden İran Cumhurbaşkanı, bu süreçte değişimlerin yönetilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Özgürlüklerin tüm milletlerin hakkı olduğunu ifade eden Ahmedinejad, uygun yöntemlerle bunun sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili gelişmeleri değerlendirmek amacıyla İran'da bulunan Velid Muallim, Tahran'daki temasları kapsamında, İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ile bir araya geldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Suriye İçin Dua Ediyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement