Suriye Ordusu'ndan IŞİD'e Ölüm Bombası! - Son Dakika
Dünya

Suriye Ordusu'ndan IŞİD'e Ölüm Bombası!

Suriye Ordusu\'ndan IŞİD\'e Ölüm Bombası!

Suriye ordusu ilk kez Esad'ın kalesi olan Lazkiye şehrinin kuzey doğusundaki IŞİD hedeflerine karşı kullandığı "termobarik bomba"ların görüntülerini yayınladı.

27.10.2015 12:13  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RIA Novosti'nin haberine göre; Suriye ordusu Lazkiye yakınlarındaki dağlarda mevzilenen IŞİD militanlarına karşı TOS-1A Solntsepyok tipi termobarik roketler ve roket fırlatıcıları kullandı.

Rus yapımı TOS-1A Solntsepyok roketleri, özellikle vadi, yüksek tepe, ormanlık alan ve mağaralar gibi alanlarda mevzilenen kalabalık hedeflere karşı kullanılıyor.

Geçen haftalarda çıkan haberlerde, Rusya'nın en öldürücü silahları arasında gösterilen TOS-1A sistemlerini Suriye'ye konuşlandırdığı öne sürülmüştü.

Bazı ordularda genelde güdümlü sistemle yalnızca nokta hedeflere yönelik kullanılan termobarik bombaların, Suriye ordusu tarafından çok namlulu roket rampalarıyla geniş bir alanı rastgele dövecek şekilde kullanıldığı görülüyor.

KURBANLARIN CİĞERLERİNİ PARÇALIYOR, ALANDAKİ HER ŞEYİ YAKIYOR

Yüksek yanıcılığa sahip bir maddeyle donatılan termobarik bombalar hedefin durumuna göre önceden ayarlanmış bir yükseklikte patlıyor ve ortaya çıkan dev alev topunun yarattığı basınç dalgası 3-4 kilometre çaptaki bir alanda bulunan tüm canlıları öldürürken, patlayan bomba havadaki oksijen ve azotu da vakum gibi emerek kurbanların ciğerlerini parçalıyor. Bu arada patlamanın merkezinde oluşan bin derecelik ısı da belli bir alandaki her şeyi yakıyor.

DÜŞMAN İÇİN HAYATI CEHENNEME ÇEVİRİYOR

International Business Times'da yer alan bir haberde, ABD'li gazeteci Jake Swearingen'in Volgograd'da yapılan bir askeri tatbikat sırasında kullanılırken gördüğü TOS-1A sistemine dair izlenimleri yer alıyor. Popular Mechanics'e çalışan Swearingen, söz konusu silahın düşman için hayatı cehenneme çevirebileceğini söylüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Suriye Ordusu'ndan IŞİD'e Ölüm Bombası! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • DEVLETLİ : Allahın izniyle seçimden sonra hayinleri yaka yaka yıka yıka sürecez bu kadar hayine inat Akp ! 25 32 Yanıtla
  • HAKKARİLİ: HDP HDP HDP <3 22 26 Yanıtla
  • BitlisKürt: oylar MHP'YE dadaş 13 28 Yanıtla
  • mahir: Suriyeyle rusyanin eline sağlık canilere ölüm 26 2 Yanıtla
  • mmeryyem: o bombalarda doğuya atsalar bol bol toptan temizlik olur 15 11 Yanıtla
  • ADANALY: OYLAR AKPYE İKTİDAR MUSLUMANINDIR TERORUN DEGIL 12 12 Yanıtla
  • has mardinli: helal esad seviyom bu adamı 10 7 Yanıtla
  • eren: bu suriyede kimin eli kimin cebinde çözemedik rusya suriyeyi esad işidi esad işidi vuruyo pyd işidi pyd işide bölge bırakıyo ne ararsan var 14 3 Yanıtla
  • ANTİ AKP: AZİZ VATANIMIN ŞANLI MİLLETİ ATATÜRK ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ OKUMANIZI ÖNEMLE RİCA EDERİM... 12 5 Yanıtla
  • ameros: akp ilk defa %38 bandının altında. Yaşasın HDP! hDP olmasaydı bu baş belaları gitmezdi. 7 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement