Suriye rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Cezayir'i ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Suriye rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Cezayir'i ziyaret etti

Suriye rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Cezayir\'i ziyaret etti

Suriye rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Beşşar Esed'in özel temsilcisi sıfatıyla Cezayir'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

15.04.2023 16:44  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Beşşar Esed'in özel temsilcisi sıfatıyla Cezayir'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf'ın başkent Cezayir'deki Huvari Bumedyen Havalimanı'nda Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad'ı karşıladığı belirtildi.

Açıklamada, Mikdad'ın özel temsilci sıfatıyla Suriye rejimi lideri Esed'in, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'a özel mesajını taşıdığı vurgulanırken, mesajın içeriğine ilişkin bir ayrıntıya yer verilmedi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Mikdad'ın Cezayir üst düzey makamlarıyla iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme ve geliştirme yollarını ele alacağı belirtilerek, bu görüşmede Arap ve uluslararası düzlemdeki son gelişmelerin iki ülke koordinasyonu çerçevesinde masaya yatırılacağı kaydedildi.

Haberde, Mikdad'ın, "Cezayir ile güçlü ilişkilerimiz var ve Cezayir devleti her zamanki gibi Suriye'nin yanında yer aldı. Cezayir ile istişareler asla kesintiye uğramadı ve Cezayir ile ilişkileri güçlendirmemiz ve geliştirmemiz gerekiyor." şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Bu, Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad'ın geçen Temmuz'daki Bağımsızlık Günü kutlamalarından sonra bir yıldan kısa bir süre içinde Cezayir'e yaptığı ikinci ziyaret oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Cezayir'i ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement