Suriye sınırında "Öğretmenler Günü" heyecanı - Son Dakika
Güncel

Suriye sınırında "Öğretmenler Günü" heyecanı

Suriye sınırında "Öğretmenler Günü" heyecanı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriye sınırındaki kırsal Günlüce Mahallesi'ndeki okulda 24 Kasım Öğretmenler Günü heyecanı yaşandı.

24.11.2021 13:20  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriye sınırındaki kırsal Günlüce Mahallesi'ndeki okulda 24 Kasım Öğretmenler Günü heyecanı yaşandı.

Kızıltepe'de sınıra yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Günlüce Ortaokulu'nda, Öğretmenler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Törende, öğrenciler öğretmenleri için şiir okudu, şarkılar söyledi ve oratoryo gösterisi sundu. Öğretmenlerine çiçek veren öğrenciler, günlerini kutladı.

İngilizce öğretmeni Ferdane Ulukoz, AA muhabirine, 2 yıldır bu okulda öğretmenlik yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ulukoz, Zonguldak'tan geldiğini ifade ederek, "Çok heyecanlıyım. Aslında burada sınıra yakın bir köy okulunda görev yapmak benim için ayrıca heyecanlı ve güzel. Okuluma geldiğimde, çocukların sevgisiyle, böyle sıcak bir yuvayla karşılaştığımda çok mutlu oldum. Çok güzel duygular. Çocukluğumdan beri öğretmen olmak istiyordum. Çocuklarımın bana olan sevgisi beni yüceltiyor." diye konuştu.

24 Kasım'ı öğrencileri ile bir arada kutlamanın mutluluğunu dile getiren Ulukoz, "Bizim için en büyük hediye onların göstermiş oldukları sevgi, gözlerindeki mutluluk ve başarıları." dedi.

"Bu mesleği seçtiğimiz için çok mutluyuz"

Beden eğitimi öğretmeni Ali Kaplan da yaklaşık 7 yıldır okulda görev yaptığını, her Öğretmenler Günü'nde tarif edilemez duygular yaşadığını belirtti.

Bugün çok güzel bir gün daha yaşadıklarını vurgulayan Kaplan, "İyi ki öğretmeniz. Bu mesleği seçtiğimiz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Okulun müdürü Abidin Aydoğan, idarece ve öğretmenler olarak 160 öğrenciyi geleceğe hazırladıklarını kaydetti.

Öğretmenlerin ve velilerin desteğiyle çok önemli başarılar elde ettiklerini anlatan Aydoğan, "Bugün de bizim için çok güzel ve değerli bir gün. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye sınırında 'Öğretmenler Günü' heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement