Suriye Sınırında Yağmur Duası - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırında Yağmur Duası

Suriye Sınırında Yağmur Duası

Şanlıurfa ve ilçelerinde binlerce kişi cuma namazı sonrası camilerde yağmur duası yaptı.

12.01.2018 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa ve ilçelerinde binlerce kişi cuma namazı sonrası camilerde yağmur duası yaptı. Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde ise yüzlerce kişi boş alanda bir araya gelerek yağmurun yağması için namaz kılıp el açtı.

Şanlıurfa'da bu yıl yağmurun az olması nedeniyle cuma namazı sonrası il merkezi, ilçe ve bütün kırsal mahallelerdeki camilerde yağmur duası yapıldı.

Sınırın sıfır noktasında yüzlerce kişi yağmur için bir araya geldi

Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Akçakale'de de cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı. Akçakale İlçe Müftülüğünün organize ettiği yağmur duası, belediyeye ait araç parkındaki boş alanda yapıldı.Yağmur duasına Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İlçe Müftüsü Muhammed Latif Altun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çiftçiler gözyaşlarını tutamadı

Cuma namazının kılınmasının ardından vatandaşlar, yağmur duasının yapılacağı belediye garajına akın etti. İlçe Müftüsü Muhammed Latif Altun, cemaate yağmur duası için namazın nasıl kılınacağını tarif ettikten sonra, tekbirler çekilip namaz kılındı. Namazın ardından cemaat ellerini semaya kaldırıp yağmurun yağması için hep birlikte dua etti. Dua sırasında duygulu anlar yaşandı. Bazı vatandaşların ağladığı gözlendi.

Bakan Fakıbaba ürün değişikliğini vurguladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, son 44 yılın en kurak kışının yaşandığını belirterek, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da ürün değişikliğine gidebileceklerini açıklamıştı. Bakan Fakıbaba, ayrıca su imkanlarının iyi değerlendirilmesi uyarısında da bulunmuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında Yağmur Duası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement