Suriye Sınırındaki Mahalleye "Zeytin Dalı" İsmi Verildi - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırındaki Mahalleye "Zeytin Dalı" İsmi Verildi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir mahalleye "Zeytin Dalı" ismi verildi.

08.02.2018 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir mahalleye "Zeytin Dalı" ismi verildi.

Akçakale Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Suriye sınırında yeni oluşturulan bir mahalleye "Zeytin Dalı" isminin verilmesini kararlaştırdı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın en başından sonuna kadar meşru olduğunu ve bu noktada herhangi bir tereddüde yer olmadığını belirtti.

Türkiye sınırlarının etrafında kümelenen terör belasını defetmek için Mehmetçik'in sınır ötesinde kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Ayhan, şöyle konuştu:

"Teklifimiz üzerine Belediye Meclisi üyeleri oy birliğiyle Zeytin Dalı Harekatı'nın adını yeni oluşturduğumuz bir mahalleye verdi. Yarın torunlarımız bu ismi gördüklerinde 'dedelerimiz bu harekatı yaptı ve vatanı bize güvenli bir şekilde bizlere teslim etti' diye düşünmelerini istiyoruz. Daha önce başarıyla sonuçlanan Fırat Kalkanı Harekatı ismini de bir mahalleye vererek, ölümsüzleştirmeyi amaçlıyoruz. Belediye olarak güvenlik güçlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kararın ilçemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim, ordumuzu ve askerlerimizi korusun, muzaffer eylesin inşallah."

Bu arada Ayhan, Akçakale 2. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ufuk Küçük'ü makamında ziyaret ederek, zeytin dalı ve Türk bayrağı hediye etti.

Suriye Sınırındaki Mahalleye "Zeytin Dalı" İsmi Verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırındaki Mahalleye 'Zeytin Dalı' İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement