Suriye'ye Düzce'den Anlamlı Destek - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Düzce'den Anlamlı Destek

Suriye\'ye Düzce\'den Anlamlı Destek

Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru Suriyelilere yardım için başlatılan bağış kampanyaları Türkiye genelinde çığ gibi büyüyor.

08.01.2013 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye çapında başlatılan ve 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşunun destek verdiği "Kış Geldi. Suriye İçin Bir ekmek, Bir battaniye" kampanyasına destekler devam ediyor.

Düzce Belediyesi, (İHH) İnsani Yardım Derneği Düzce Şubesi işbirliği ile kampanyaya dâhil oldu. Düzce Depreminden sonra kışı çadırlarda geçiren Düzceliler Suriye halkını yalnız bırakmayacak.

Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru Suriyelilere yardım için başlatılan bağış kampanyaları Türkiye genelinde çığ gibi büyüyor. Türkiye genelinde başlatılan "Kış geldi.. Suriye için bir ekmek bir battaniye" kampanyasına Düzce Belediyesi de katıldı. Kampanyaya büyük destek veren Düzce halkı, 1999 yılında yaşadığı büyük depremle kış aylarını çadırlarda geçirmek zorunda kalmıştı.

13 Ocak tarihine kadar sürecek olan kampanya için açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ' Geçmişte yaşanan sıkıntıları ve yardım duygusunu en iyi Düzceliler bilir. İnsanlık adına önemli bir yardım kampanyası başlatıldı. Herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Toplanan yardımlar en güvenli bir şekilde yerine ulaştırılacaktır' dedi. 13 Ocak tarihine kadar sürecek olan kampanya için hem Düzce Belediyesi'nin hem de İHH'nın TIR'ları belediye meydanında bulunacak. Kampanya öncelikli olarak battaniye, un, ekmek ve nakdi yardımlar olarak açıldı.

Bugüne kadar kampanyaya Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Yeryüzü Doktorları Derneği, Yardımeli Derneği, Kimse Yok mu, Ensar Vakfı, Verenel Derneği İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği, Uluslararası Doktorlar Birliği, Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği'nin de aralarında bulunduğu, 200'e yakın sivil toplum kuruluşu, Anadolu Ajansı başta olmak üzere tüm haber ajansları, medya kuruluşları ve sendikalar destek veriyor. Suriyeli halkın kış günlerinde yaşadığı dramı durdurmak için başlatılan bağış kampanyasına Türkiye dışından sivil toplum kuruluşlarının da aktif desteği hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Suriye'ye Düzce'den Anlamlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement