Suriyeli Çocuklar Hatay Arkeoloji Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Suriyeli Çocuklar Hatay Arkeoloji Müzesi'ni Gezdi

Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Hatay'da yaşayan 25 Suriyeli çocuk, Hatay Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ederek mozaik puzzle etkinliğine katıldı.

18.05.2018 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Hatay'da yaşayan 25 Suriyeli çocuk, Hatay Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ederek mozaik puzzle etkinliğine katıldı.

Suriye çocuklar için merkez Antakya ilçesinde açılan geçici eğitim merkezi Recep Tayyip Erdoğan ilk ve orta öğretim okulu öğrencileri, müzeyi gezerek içerisindeki tarihi eserleri ve mozaikleri inceledi.

Müze Müdürü Nalan Çopuroğlu Yastı, gazetecilere yaptığı konuşmada, Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Suriyeli çocuklar için bir etkinlik planladıklarını söyledi.

Etkinlikle çocukların iyi yetişmesini ve geleceklerinin iyi olmasını amaçladıklarını kaydeden Yastı, "Bunun en güzel yerinin Milli Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra müzelerimizin olduğunu düşündük. Çocuklarımızın müzeleri sevmelerini istiyoruz. Tarihi eserleri koruma bilinçlerinin oluşmasını istiyoruz. Ayrıca ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli çocuklarımızın Türkiye'de kaldıkları güzel günlerin hatıralarını beyinlerinde daha fazlalaştırmak istiyoruz. Türkiye ile ilgili güzel hatıraları olsun, bize gönül bağları olsun istedik ve böyle bir etkinlik yaptık." dedi.

Çocuklardan 6 yıl önce Suriye'nin Lazkiye kentinden ailesiyle Türkiye'ye gelen 12 yaşındaki Yamic Hac Yusuf da etkinlikle güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Müzenin büyüleyici olduğunu belirten Hac Yusuf, Türkiye'ye bu etkinliği düzenleyen öğretmenlerine teşekkür etti.

Sait Dahullah ise etkinliğe katılarak arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirdiklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Suriyeli Çocuklar Hatay Arkeoloji Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement