Suriyeli Çocuklar İçin İlaç Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Çocuklar İçin İlaç Kampanyası

Yozgat'ta öğrenciler, Suriyeli çocuklar için ilaç kampanyası düzenledi.

05.01.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerinde yaşanan iç savaş yüzünden aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar için düzenlenen kampanya kapsamında öğrenciler, evlerindeki kullanılmayan ilaçları topluyor.

Yozgat Gazi Mustafa Kemal İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Özyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenler ve öğrencilerin girişimi, velilerin de desteği ile Suriyeli çocuklar için ilaç toplama kampanyası başlattıklarını söyledi.

Suriyeli çocukların açlıktan ve hastalıktan öldüklerini televizyonda üzülerek izlediğini belirten Özyürek, " İskenderun'da ülkemizin çeşitli illerinde kalan Suriyeli çocukların açlıktan ve hastalıktan öldüklerini üzülerek gördük. Acaba biz de ufak da olsa bir yardımda bulunabilir miyiz diye bir kampanya yaptık" dedi.

Öğrencilerile birlikte ilaç toplama kampanyası başlatan Türkçe Öğretmeni Rabia Yağmur ise İskenderun'da bir derneğin Suriyeliler için başlattıkları ilaç toplama kampanyasına destek olmak istediklerini söyledi.

"Suriyeli sığınmacılara kıyafet, ilaç yardımı toplandığını duyduk, biz de çorbada tuzumuz olsun istedik" diyen Yağmur, okul müdürü ve velilerin desteği ile kısa sürede 11 koli kadar tarihi geçmemiş ilacı bir araya getirdiklerini kaydetti.

Ellerinden geldiği kadar ilaç toplamaya çalıştıklarını ifade eden Yağmur,  "Topladığımız 11 koli ilacı İskenduran'a gönderdik. Amacımız bir sığınmacı çocuk da olsa şifa bulmasına vesile olmak" dedi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Çocuklar İçin İlaç Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement