Adana'daki Suriyeli Çocuklarda Çıkan Şark Çıbanı Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Suriyeli Çocuklarda Çıkan Şark Çıbanı Korkuttu

Adana\'daki Suriyeli Çocuklarda Çıkan Şark Çıbanı Korkuttu

İç savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen ve Adana'ya sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarında görülen şark çıbanı korkuttu. Bulaşıcı olan hastalık için alarm verildi.

08.03.2015 11:43  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Adana'da kurulan kamplarda ya da kendi imkanlarıyla yerleştikleri bölgelerdeki çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelerin çocuklarında şark çıbanı görülmeye başladı. Bulaşıcı olan hastalık için alarm verildi.

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

Ülkelerinde süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kamplara yerleştirilemeyenleri, Adana'da kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

BULAŞICI BİR HASTALIK

Özellikle merkez Yüreğir İlçesi'nin Koza, Yeşilbağlar, Bahçelievler mahallelerinde yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklarında şark çıbanı görülmeye başlandı. Adana Devlet Hastanesi'nde Suriyeliler için oluşturulan koordinasyon merkezi, bulaşıcı olan şark çıbanı ile ilgili çalışma sürdürüyor.

ÖNLEM ALINMAZSA DAHA FAZLA YAYILABİLİR

Şark çıbanı görülen çocuklar, 'Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde aşılanıyor. Aynı anda 5 çocuğun şark çıbanı hastası olduğunu belirtilen Suriyeli bir kadın, hastalığın giderek arttığını önlem alınmazsa daha fazla yayılacağını söyledi.

SİNEKLERDEN GEÇİYOR

Şark çıbanı hastalığı, Akdeniz ve Ortadoğu'da çok sık görülüp, ülkemizde ise daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülüyor. Hastalığın temelinde 'leishmania tropica' adlı bir parazit var. Hastalık direk olarak phlebotomus (tatarcık) ve karasinekler hastalığı bulaştırıyor. Şark çıbanı ortalama 1 yıl sonra kendiliğinden kaybolabiliyor ve leke izi kalabiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'daki Suriyeli Çocuklarda Çıkan Şark Çıbanı Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • :)))))): Daha getirin yerleştirin ülkeye. Bakalım yakında hangi hastalıklar çıkacak. Temizlik alışkanlıkları yok ki. O kadar pisler. 10 11 Yanıtla
  • YAŞASIN ŞANLI TÜRK IRKI: Türklere kurbab ol sen seni buralarda konuşturanda kabahat sendede vardır türklük iyi araştır boş geçmez türkler ülkesini savaşta terk eden topluluk haindir biz kaçmadık başka ülkelere sıpınmadık çanakkalede destan yazdık kadınlar çocuklar hep beraber Türklere laf atacağına türklerin olmadığı ülkeye git ekmeğimizi yeme VATAN HAİNİ SENİ 15 6 Yanıtla
  • Fırtına..: Şunları milletin başına dert eden akp..Allah cezanı versin akp.. 11 10 Yanıtla
  • JANA DILA: DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN ÇOCUK ÖLÜMLERİ ÇOCUK SEFALETİ HER VİCDANLI İNSANI KAHRETTİĞİ GİBİ BENİDE KAHREDİYOR. ÇOK ÇOK ÜZÜLDÜM ALLAH ACİL ŞİFALAR GÖNDERSİN. ÇOCUKLAR MASUMDUR ÇOCUKLAR SAVUNMASIZDIR YAZIK OLUYOR 14 0 Yanıtla
  • xo: cocuklarını yıkamıyorlar dilendirmek için acaip pis bir ırk 7 4 Yanıtla
  • vicdansızlar: bu ak parti bunları yerinden yurdundan etti bu hale gedirdi artık ülkesinde ki savaşlarını bitirilerim gitsinler herkez yerinde güzel burdan ak parti liderlerine sesleniyorum yeter artık bitirin bu mazlum ların savaşını ve evlerine yollayın yoksa ALLAH sizi asla af etmicek byle biline 8 3 Yanıtla
  • okyanus: Allahim su guzel memleketimde bir gun savas cikarsa coluk cocugumla nenelerimiz dedelerimiz gibi bize vatanimizda sehitlik nasip eyle elin memleketlerinde multecilikten sana siginiriz.bizim yaptigimizi bize hic bir devlet yapmaz kimse sinirindan bile iceri sokmaz ama biz boyleyiz ezilene acir yardim ederiz cok sukur muslumaniz. 9 1 Yanıtla
  • Öğrtmn: Hepsi pislikten yaşayacak adamakıllı yerleri olmadığından. 4 3 Yanıtla
  • velevki: Her bir sey var bunlarda. yollayin gitsinler tez zamanda. savas bitince. hemen. 5 2 Yanıtla
  • süriteliler gitsin ezidiler gelsin: süriteliler gitsin ezidiler gelsin 1 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement