Suriyeli Mühendisten Türkiye'ye Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Mühendisten Türkiye'ye Teşekkür

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 çocuğuyla Türkiye'ye sığınan Halepli elektrik elektronik mühendisi Alaaddin Hüsso, halkına sahip çıkan Türklere şükran borçlu olduklarını belirtti.

20.07.2017 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 çocuğuyla Türkiye'ye sığınan Halepli elektrik elektronik mühendisi Alaaddin Hüsso, halkına sahip çıkan Türklere şükran borçlu olduklarını belirtti.

Gaziantep'te Bülbülzade Vakfında gönüllü olarak çalışan 49 yaşındaki Hüsso, AA muhabirine, "Arap baharı" başladığında hayatlarının tamamen değiştiğini söyledi.

Dera'da duvarlara "hürriyet istiyoruz" yazan çocuklara yapılan işkenceleri gördükten sonra hayatlarında yeni bir devrin başlayacağını anladıklarını ifade eden Hüsso, şöyle devam etti:

"İnsanlar meydanlara çıkmaya başladı. O dönemde de maalesef ordu bizim imkanlarımızı kullanarak, bizi katletmeye başladı. 2012 yılının sonlarında uçaklar Halep'i bombalamaya başladığında kenti terk ederek köylere sığındık. Okul imkanı yoktu. Sonra 'Türkiye'de Cumhurbaşkanı, Suriye'den gelen çocukları okula kaydediyormuş' diye duyduk ve kalkıp buraya geldik. Artık oralarda bambaşka bir hayat vardı. O bölgelerde yaşamanın imkanı yoktu."

Türk halkına şükran borçlu olduklarını vurgulayan Hüsso, sivil toplumun ne demek olduğunu da Türkiye'de gördüklerini anlattı.

Hüsso, Arap ülkelerindeki ulusalcıların kendilerine "kardeşimiz" diye hitap ettiklerini ifade ederek, "Benim kardeşim Türkiye. Almanya'daki bir mühendis arkadaşım bana diyor ki 'Bizim tarihimiz ne kadar yalanmış. Keşke eski Osmanoğulları olsa' diyor. Çünkü bir irade var, bir millet var, bir fikir var." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Mühendisten Türkiye'ye Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement