Suriyeli Öğrencilere Okul Çantası - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Öğrencilere Okul Çantası

Suriyeli Öğrencilere Okul Çantası

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'taki çadır kentte yerleşen Suriyeli ailelerin okula başlayan cocuklarına, Türk Kızılayı ile UNİCEF tarafından okul çantası dağıtıldı

25.10.2013 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından Kahramanmaraş'taki çadır kentte yerleşen Suriyeli ailelerin okula başlayan öğrencilerine okul çantası dağıtıldı.

Yaklaşık 17 bin Suriyelinin barındığı ve 5 bin 630 öğrencinin bulunduğu çadır kentte, eğitim gören 2 bin 500 öğrenciye Türk Kızılayı ve UNİCEF tarafından 2 bin 500 okul çantası dağıtımı gerçekleştirildi.

AFAD tarafından oluşturulan okulda Kahramanmaraş Valiliği tarafından da ilköğretim, orta ve lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin başta kitap, kırtasiye ve okul yardımları olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.

Okul Müdürü Muhammed Kamil Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta Türkiye olmak üzere mazlum Suriye halkına yardım eden herkese minnettar olduklarını ifade ederek, açılan okul ve yapılan eğitim yardımları için katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Suriyeli öğretmen Ali Cuma ise kendileri için oluşturulan okulda öğretmenlik yaptıklarını belirterek, "Türk hükümetinin halkımıza yaptıklarından dolayı onlara çok müteşekkiriz. Bizim her anlamda ihtiyaçlarımız düşünülüyor bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yapılan bu faaliyet çocuklarmız için bir neşe kaynağı oldu." dedi.

Çantalarını alan öğrenciler de yetkililere teşekkür etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Öğrencilere Okul Çantası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement