Suriyeli Öğrencilere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Öğrencilere Ziyaret

Ankara'daki özel bir kolejin öğrencileri, Yayladağı ilçesindeki YİBO Türkmen kampını ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulundu.

14.04.2018 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki özel bir kolejin öğrencileri, Yayladağı ilçesindeki YİBO Türkmen kampını ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulundu.

YİBO Türkmen kampında eğitim gören öğrencilere, kırtasiye, gıda ve kıyafet yardımında bulunan öğrenciler, evlerde kalan Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Özgürlük Esintileri Geçici Eğitim Merkezini de ziyaret etti.

Ziyaretlere Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkanın da eşlik etti.

Kaymakam Yüce, anlamlı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, ilçe merkez nüfusunun iki katı kadar Suriyeli'yi misafir ettiklerini söyledi.

Yüce, "Bu kardeşlerimiz sınırın diğer tarafında kalmakla farklı bir millet olmuyorlar. Köyün ortasından sınırı çekmişler yarısı diğer tarafta kalmış. Yayladağı Türkmen, karşısı Bayırbucak Türkmen, Altınözü Arap, karşısı İdlib Arap, Reyhanlı Arap, karşısı Halep Arap. Bu Irak, hatta İran sınırlarında da böyledir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bizim siyasi sınırlarımız bu olabilir fakat gönül sınırlarımız çok geniş." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Öğrencilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement