Suriyeli öğrencilerin mezuniyet sevinci - Son Dakika
Güncel

Suriyeli öğrencilerin mezuniyet sevinci

- Suriyeli öğrencilerin mezuniyet sevinci Suriye'deki iç savaş nedeniyle eğitimleri yarıda kalan öğrencilerin yeniden eğitim hayatına kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen yaz okuluna katılan 60 öğrenciler mezun oldu.

15.09.2020 15:55  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Suriyeli öğrencilerin mezuniyet sevinci

AZEZ - Suriye'deki iç savaş nedeniyle eğitimleri yarıda kalan öğrencilerin yeniden eğitim hayatına kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen yaz okuluna katılan 60 öğrenciler mezun oldu. Düzenlenen törenle sertifikalarını alan öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.

Suriye'deki iç savaşta eğitim ve sosyal hayatları olumsuz yönde etkilenen çocuklar için Azez'de İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Temsilciliği ile ŞEMS Halk Eğitim Merkezi tarafından yaz okulu açıldı. 60 öğrencinin katıldığı ve 3 ay süren programın ardından Suriyeli öğrenciler düzenlen tören ile sertifikalarını aldı. Üç ay boyunca savaş psikolojisinden uzak tutulan ve eğlenirken öğrenen Suriyeli çocuklara sertifikaları ile birlikte çeşitli hediyeler de verildi. Kursla ilgili bilgi veren Halk Eğitim Merkezi müdürü Kevser Mahmud Kerim, "Covid-19 sürecinde eğitimsiz kalan günlerin boşluğunu doldurmak amacı ile merkezimizde kız ve erkek olmak üzere altmış öğrencilik yaz programı başlattık. Merkezimiz çocuklar için eğitim, eğlence ve rehabilite olacakları bir merkez haline geldi. Burada özellikle Arapça dili geliştirme eğitimi ile beraber Türkçe ve İngilizce dil eğitimine de önem verilmektedir. Bugün üç aylık yaz eğitiminin sonunda mezun olan öğrencilere mezuniyet töreni düzenledik ve eğitime dair güzel bir iz bıraktık" dedi

Merkezin öğrencilerinde olan Azezli Hüda, 3 ay boyunca hem keyifi anlar geçirdiklerini hem de Türkçe eğitimi aldığını kaydetti. Hüda konuşmasını, "Teşekkür ederim ve güle güle" gibi öğrendiği Türkçe kelimeler ile bitirdi.

Programda dezenfektan, maske ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Suriyeli öğrencilerin mezuniyet sevinci
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli öğrencilerin mezuniyet sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 24 Bina Tahliye Edildi
    22:49 İstanbul Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 24 Bina Tahliye Edildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement