Suriyeli Piyanist Cimuk'tan Fatih'te Piyano Resitali - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Piyanist Cimuk'tan Fatih'te Piyano Resitali

Suriye’den ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığınarak Türk vatandaşı olan genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, Fatih’te konser verdi.

21.05.2016 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'den ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınarak Türk vatandaşı olan genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, Fatih'te konser verdi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ve daha sonrada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Türk vatandaşı olan ünlü piyanist Tambi Asaad Cimuk, belediye binasının fuaye alanında konser verdi.

Fatih Belediyesi'nin organize ettiği 'Yaza Merhaba' konserinde sahne alan Cimuk'un sevenleri, fuaye alanını doldurdu. Suriyeli Cimuk'un çaldığı, Mozart Sonata Do Major, Beethoven Pathetiuqe, Rchmaninov, Prelude, Chopin Scherzo gibi klasik eserlerle piyano şovu yaptı. Cimuk'un eserleri çaldığı sırada vatandaşlar, elleriyle Suriyeli sanatçıya eşlik etti. Piyano sanatçısı Cimuk'un sunduğu piyano resitali, izleyenlerden tam not aldı.

"ÜLKEMİ MÜZİKLE DAHA GÜZEL YERLERE TAŞIMAK İSTİYORUM"

İstanbul'da Fatih Belediyesinde resmi olarak ilk defa konser verdiğini söyleyen Suriyeli genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, "Bu akşam ki konser çok güzel geçti. Konser sırasında birçok besteciden eser seslendirdim. İnşallah ilerde daha profesyonel konserlerde piyanoseverlerle biraraya gelirim. Ben Türk vatandaşlığı aldıktan sonra çok güzel fırsatlar oldu. Cumhurbaşkanının imzaladığı kararname bana yurtdışına çıkarak festivallere katılmam yolunda bana çok kolaylık sağladı. Bu durumdan dolayı çok mutluyum ve çok gurur duyuyorum. İnşallah ben ülkemi ilerde daha yüksek yerlere taşımak istiyorum" dedi.

"İNSANLAR MÜZİKLE MUTLU OLUNCA BEN DE MUTLU OLUYORUM"

Müziğin insan ruhunu dinlendirdiğini ve insanları mutlu ettiğini söyleyen piyanist Cimuk, "Müzik çok güzel ve herkes müziği seviyor. Ne zaman güzel müzik seslendiriyorum, o zaman insanlar mutlu oluyor. İnsanlar mutlu olunca bende çok mutlu oluyorum. Benim amacım sadece güzel müzik yapmak ve dinleyicilerin ruhunu dinlendirmek istiyorum" diye konuştu.

Yaza Merhaba konserinin sonunda ise Suriyeli Piyano Sanatçısı Cimuk'a Fatih Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Kargılı tarafından çiçek takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Piyanist Cimuk'tan Fatih'te Piyano Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement