Suriyeli Sendikacılar ile Türk Sendikacılar Şanlıurfa'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sendikacılar ile Türk Sendikacılar Şanlıurfa'da Buluştu

Suriyeli Sendikacılar ile Türk Sendikacılar Şanlıurfa\'da Buluştu

Suriye’de faaliyet gösteren Öğretmenler Genel Sendikası Temsilcileri Hassan El-Beriy ve İsa El-Bani, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesini ziyaret ederek Şanlıurfa’da bulanan Suriyeli öğretmen ve öğrenciler için istişarelerde bulundu.

30.03.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de faaliyet gösteren Öğretmenler Genel Sendikası Temsilcileri Hassan El-Beriy ve İsa El-Bani, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesini ziyaret ederek Şanlıurfa'da bulanan Suriyeli öğretmen ve öğrenciler için istişarelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Suriye Öğretmenler Sendikası Temsilcisi Hassan El-Beriy, amacın eğitim ve bilim hizmet kolunda örgütlü Suriye Öğretmenler Birliği sendikası ile Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi arasında sendikal dayanışmayı sağlamak, sektörel sorunlara ortak çözümler üretmek ve çalışmaların ekonomik ve sosyal kazanımları artırmak olduğunu söyledi. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Suriyeli okullarda görevlendirilen 2 bin 500 öğretmen olduğunu hatırlatan Beriy, bu öğretmenlerin 22 bin çocuğa eğitim verdiğini de sözlerine ekledi. Halen öğrenim görmeyen 40 bin çocuk olduğunu ifade eden Beriy, eğitim ve öğretimden mahrum kalan bu çocuklara eğitim imkanını sağlamak için mücadele ettiklerini anlattı. Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ise ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirerek her zaman mazlum Suriye halkının yanında olduklarını, eğitim alanında üzerlerine düşen her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirtti. Coşkun, yapılan eğitim ve işbirliği anlaşması gereği Suriye Öğretmenler Genel Sendikasıyla sosyal ve kültürel çalışmalar yaparak danışmanlık alanında çalışma gruplarını oluşturacaklarını söyledi.

Eğitim sorunların tartışıldığı toplantılar yaparak sorunlara ortak çözümler bulmak istediklerini söyleyen Coşkun, seminer, panel ve konferanslarda sendikaların temsilcilerini davet ederek bilgi paylaşımlarında bulunacaklarını ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sendikacılar ile Türk Sendikacılar Şanlıurfa'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement