Beyoğlu'nda Suriyeli Sığınmacılara Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda Suriyeli Sığınmacılara Destek Eylemi

Beyoğlu\'nda Suriyeli Sığınmacılara Destek Eylemi

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu üyesi bir grup, Beyoğlu'nda Suriyeli sığınmacılara destek amacıyla eylem yaptı.

09.08.2014 22:36  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Platform üyeleri, Beyoğlu Tünel'de bir araya gelerek, Suriyeli sığınmacılarla ilgili son haftalarda meydana gelen olayları protesto etti.

"Mülteci hakkı, insan hakkıdır", "Mülteciler kardeşimizdir", "Suriyeli mülteciler yalnız değildir" sloganları atan gruptakiler, buradan Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan platform aktivisti Çağla Oflaz, son haftalarda bazı kentlerde Suriyeli sığınmacılara karşı saldırılarda bulunulduğunu söyledi.

Suriyelilerin, ülkelerinde çıkarılan iç çatışmalardan dolayı mülteci durumuna düştüğüne dikkati çeken Oflaz, "Toplumsal sorunların kaynağını göçmenlerde aramak ırkçılıktır. Suriyeli sığınmacılar her şeyden önce kanlı bir iç savaşın mağdurlarıdır" dedi.

Sığınmacılara karşı ırkçı saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydeden Oflaz, sığınmacıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Suriyeli mültecilerden on binlercesinin kayıt dışı olarak asgari ücretin de altında çalışmak zorunda bırakıldığını söyleyen Oflaz, "Türkiye"de işsizliğin, yoksulluğun sebebi Suriyeli sığınmacılar değil, Suriyelileri ucuz iş gücü olarak sömürenlerdir" ifadesini kullandı.

Oflaz, Suriyeli sığınmacılara mülteci statüsü verilmesini, mülteci haklarının tanınmasını ve ırkçılığa karşı önlem alınmasını istedi.

Bazı basın yayın kuruluşlarının Suriyeli sığınmacılarla ilgili kullandığı dili ve haberleri de eleştiren Oflaz, "Mülteci hakkı en temel insan hakkıdır" dedi.

"Suriyeli sığınmacılar kardeşimizdir, kardeşime dokunma", "Irkçılığa ve ayrımcılığa dur de" yazılı pankart ve dövizler taşıyan gruptakiler, açıklamanın ardından alandan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda Suriyeli Sığınmacılara Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement