Suriyeli Terörist 'bahoz Erdal'ın Adamı Van'da Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Terörist 'bahoz Erdal'ın Adamı Van'da Yakalandı

Suriyeli Terörist \'bahoz Erdal\'ın Adamı Van\'da Yakalandı

Van'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından düzenlenen ve aralarında 4 PKK terör örgütü mensubunun silahlarıyla birlikte ve bunlara yardım yataklık eden 9 kişinin gözaltına alındığı operasyonun detaylarını Van Valisi Münir Karaloğlu açıkladı.

12.09.2011 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından düzenlenen ve aralarında 4 PKK terör örgütü mensubunun silahlarıyla birlikte ve bunlara yardım yataklık eden 9 kişinin gözaltına alındığı operasyonun detaylarını Van Valisi Münir Karaloğlu açıkladı. PKK'lı teröristlerden sahte kimlikli M. S. A. 'nın örgütün üst düzey yöneticisi ve Suriyeli 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'e yakın bir isim olduğu belirtildi. Vali Karaloğlu, M. S. A. 'nın 1998 yılında Orduevi önünde askeri araca yapılan saldırı ile Vali Hikmet Tan'a yapılan bombalı saldırıda bizzat bulunduğu belirtildi.

Van'da yapılan istihbari çalışmalar sonrası 3 gün önce Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda yakalanan 4 PKK'lı ile bunlara yardım yataklık eden 9 kişinin emniyetteki sorgusu sürerken, alınan ilk ifadelerde PKK'lıların Van'ı kana bulamak için geldikleri belirlendi. Van'da İskele Caddesinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Askeri Lojmanların çevresinde kiralık bir otomobille keşif yaparkan yakalanan M. S. A. 'nın 14 yıldan bu yana örgüt içinde bulunduğu, 1998 yılında 1 kişinin öldüğü Orduevi önünde askeri araca yapılan saldırı ile 3 kişinin hayatını kaybetiği 24 kişinin de yaralandığı Vali Hikmet Tan'a yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve örgütte üst düzey bir sorumlu olduğu belirlendi. PKK'lılardan birinin Suriye, birinin İran uyruklu olduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, teröristlerin sansasyonel eylem için Van'a geldiklerini söyledi.

BAHOZ ERDAL'IN ADAMI

Yakalanan PKK'lıların sorgularında operasyonun detaylarıda ortaya çıktı. Uzun süre teknik takip ve istihbari çalışmalar yapan polis, aynı anda çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Yakalanan PKK'lılardan M. S. A. 'nın PKK'nın silahlı güçlerini yöneten elebaşı konumundaki Suriyeli 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'e yakın bir isim olduğu belirlendi. Yakalanan diğer 3 PKK'lının örgüt içinde eğitim gördükten sonra Van'a gönderildikleri ve yaşlarının 20-21 olduğu belirtildi. Vali Karaloğlu, ailelere seslenerek çocuklarına sahip çıkmalarını ve bazı kesimler tarafından kullanılmalarına izin verilmemesini istedi.

PKK'LILARLA BİRLİKTE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Terör örgütü PKK'nın Van'daki eylem şifreleri çözülürken, örgüt mensuplarının Kandil'den emir aldıkları özel bir iletişim cihazının da ele geçirildiği belirtildi. Yapılan operasyon sonrası PKK'lı teröristlerle birlikte, ele geçen silah mühimmat ve malzemeler şöyle açıklandı:

"F1 tipi Rus yapımı 4 savunma el bombası. 2 uzun namlulu silah ve bunlara ait şarjör, 180 fişek, Uzi marka tabanca, bu silahlara ait 5 şarjör ve 70 fişek, Glock marka tabanca ve 3 şarjör, cep telefonları, terörist grubun haberleşmede kullandıkları eylem talimatı aldıkları değerlendirilen radyo, cep radyosu içine gizlenmiş halde şifrelerin bulunduğu doküman, şüphelilerin üzerinde örrgütsel faaliyetlerde kullanmak üzere 5 bin 755 TL, 1500 Euro. " - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Terörist 'bahoz Erdal'ın Adamı Van'da Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement