Suriyeli terzi kardeşler Mardin'den Almanya'ya kadın kıyafeti dikiyor - Son Dakika
Yaşam

Suriyeli terzi kardeşler Mardin'den Almanya'ya kadın kıyafeti dikiyor

- Suriyeli terzi kardeşler Mardin'den Almanya'ya kadın kıyafeti dikiyor Suriye'deki iç savaştan kaçarak 7 yıl önce aileleriyle birlikte Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen terzi kardeşler, kişiye özel bayan elbisesi dikiyor.

17.10.2020 09:45  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Suriyeli terzi kardeşler Mardin'den Almanya'ya kadın kıyafeti dikiyor

MARDİN - Suriye'deki iç savaştan kaçarak 7 yıl önce aileleriyle birlikte Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen terzi kardeşler, kişiye özel bayan elbisesi dikiyor. Terzi kardeşler, Almanya'dan aldıkları siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor.

Şam'daki iç savaştan 2013 yılında kaçarak Kızıltepe ilçesine yerleşen 11 nüfuslu Ali ailesinden Cıwan ve Dılbırin kardeşler, Yeni Mahallede açtıkları bayan terzi eviyle geçimlerini sağlıyor. Kişiye özel diktikleri kıyafetlerle ilçede kadınların vazgeçilmezi olan kardeşler şimdide yurtdışına açılmaya başladı. Almanya ve Fransa'dan sipariş almaya başlayan Şam Üniversitesi moda tasarım mezunu Cıwan ile Dılbırin kardeşler, siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor.

Kadınlara özel kıyafetler tasarlayıp diktiklerini ifade eden Dılbırin Ali, "Ben Suriye'den Türkiye'ye geldim. Şimdi Kızıltepe'de çalışıyorum. Yurtdışına da gönderiyoruz. Abiye, fistan dikiyoruz. Bayan ve biraz da erkek üzerine çalışıyoruz" dedi.

Suriyeli kardeşler kısa sürede Kızıltepeli kadınların da vazgeçilmez terzisi oldular. Elbiselerini Cıwan ve Dılbırin'in yanında diktiğini kaydeden Yeter Aksoy, "Bir süre beraber çalıştık. Çok iyi bir dikişçidir. Zaten moda tasarım mezunu, alanında çok iyi. Uzun süredir çalışıyorlar burada ve biz işlerinden çok memnunuz. Yaptığı dikiş bizim bölgemizde hemen hemen yapabilen insan sayısı çok az. İyi bir terzi ve hepimiz onu tercih ediyoruz. Yurtdışına da siparişleri oluyor. Talep çok fazla olduğu için yetiştiremiyor" diye konuştu.

Suriyeli terzi kardeşler Mardin\'den Almanya\'ya kadın kıyafeti dikiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Suriyeli terzi kardeşler Mardin'den Almanya'ya kadın kıyafeti dikiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tokat'ta depremzedelerin çadırı jandarma komandolar tarafından kuruldu
    14:59 Tokat'ta depremzedelerin çadırı jandarma komandolar tarafından kuruldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından evlerine giremeyen ve engelli üç çocuğu bulunan bir aileye jandarma komandoları tarafından çadır kuruldu. Jandarma personeli, aileye yiyecek yardımında bulundu. Aile, yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

  • Tokat Sulusaray'da meydana gelen depremde camiler ve binalarda hasar oluştu
    14:58 Tokat Sulusaray'da meydana gelen depremde camiler ve binalarda hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Buğdaylı Mahallesi'ndeki Buğdaylı Camisi'nin minaresi, minberi ve mihrabında hasar meydana geldi. Aynı mahalledeki kerpiç yapılarda da hasarlar oluştu. Betonarme bir binada çatlak ve çökmeler meydana geldi. Mahalledeki bazı ahırlarda da hasar oluştu ve hayvanlar açık alanlara çıkarıldı.

  • Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde 3 kedi ve 1 köpek yeni yuvalarına kavuştu
    14:54 Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde 3 kedi ve 1 köpek yeni yuvalarına kavuştu

    Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde bakımları yapılan 3 kedi ve 1 köpek, yeni sıcak yuvalarına kavuştu. Sahiplenenler, barınaktaki çalışmalardan ve hayvanların bakımından memnuniyetlerini dile getirdi.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı
    14:53 Adıyaman'da motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Kapcami Mahallesi'nde meydana gelen motosiklet kazasında, Yiğit Y. idaresindeki motosiklet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarparak devrildi. Kazada sürücü ve motosiklette bulunan Hasan Talha K. yaralandı. Yaralılar, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.


Advertisement