Suriyeli ve Türk Bayanların Kullanacağı Konağın Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Genel

Suriyeli ve Türk Bayanların Kullanacağı Konağın Açılışı Yapıldı

Suriyeli ve Türk bayanların kullanacağı konağın açılışı yapıldı 15 Temmuz Şehitleri Konağı Bayanlar Meslek Edindirme merkezi açıldıKİLİS - Kilis'te, 15 Temmuz Şehitleri Konağı Bayanlar Meslek Edindirme merkezi açıldı.

07.07.2017 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli ve Türk bayanların kullanacağı konağın açılışı yapıldı

15 Temmuz Şehitleri Konağı Bayanlar Meslek Edindirme merkezi açıldı

KİLİS - Kilis'te, 15 Temmuz Şehitleri Konağı Bayanlar Meslek Edindirme merkezi açıldı.

Kilis Belediyesi ile Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı işbirliğiyle restorasyonu yapılarak, Kilisli bayanlar ile Suriyeli bayanlara yönelik olarak kullanılacak olan 15 Temmuz Şehitleri Konağı Bayanlar Meslek Edindirme merkezinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı Başkanı Recep Üker, AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Belediye Başkanı Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir Ahmet Polat, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı Başkanı Recep Üker, Suriye'deki problemlerin başladığı günden beri Kilis'te, faaliyet yürüttüklerini ifade ederek, "Bir çok faaliyet yapıyoruz. Bence bu faaliyetlerin içerisinde en değerli olanı budur. Çünkü yerel yönetimle ortak faaliyetimiz olacak. Bu faaliyetimiz sadece Suriyelilere yönelik değil, yereldeki bayanların da bu faaliyetlerden faydalanacaklar. İnşallah bu faaliyetlerin de arkadaşı gelecektir" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Kara yaptığı konuşmada, tarihi Kilis evlerini satın alarak restorasyonunu yaptıktan sonra konak olarak değerlendirdiklerini, konaklarda Suriyeli ve Kilisli bayanların meslek öğrendiğini söyledi.

Kara, "Böyle güzelliklerin ortaya çıkması güzel bir şey, esas bayanlarımızın nefes alacakları bir yer olması ayrı bir güzelliktir. İnsanlar, buralarda nefes aldığı gibi bu konaklar aracılığıyla belediyenin sosyal faaliyetlerini yürütüyoruz. Biz belki kendi ortamlarımızda çok iyi olabiliriz. Gerek Suriyeli vatandaşlarımız, gerek Türk insanlarımızdan çok kötü şartlarda yaşayanlar var. İşte sosyal belediyecilik, işte büyük devlet olmanın yolu onlara sahip çıkmaktan geçiyor. Bu konaklarımız onlara sahip çıkma yolu oluyor. Onların nefes alma yeri haline geliyor" dedi.

Milletvekili Dülger ise "Devlet olarak her şeyi yapabiliriz. Yolunu, suyunu her şeyi getirebiliriz. Temeli insan olan, bir hizmet yoksa hepsi yüzeysel kalır. Bu konaklar vasıtasıyla sosyal belediyeciliği sosyal hizmeti üst noktaya çıkarmaya çalışıyoruz. Burada Suriyeli, Kilisli, ABD'li Afrikalı demiyoruz. İnsana hizmet veriyoruz. Bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra 15 Temmuz Şehitleri Konağı Bayanlar Meslek Edindirme merkezi açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri açılışı yapılan konağı gezdiler.

Suriyeli ve Türk Bayanların Kullanacağı Konağın Açılışı Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Suriyeli ve Türk Bayanların Kullanacağı Konağın Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement