Suriyeli ve Türk Öğrenciler Etkinlikte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Suriyeli ve Türk Öğrenciler Etkinlikte Buluştu

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Biz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi değerlerden bahsederek Suriye'nin mazlum insanlarına, mültecilerine, muhacirlerine asla sınırlarımızı kapatmadık.

11.05.2017 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Biz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi değerlerden bahsederek Suriye'nin mazlum insanlarına, mültecilerine, muhacirlerine asla sınırlarımızı kapatmadık. Biz Suriye'nin, Halep'in kadınlarını, kızlarını, yaşlılarını, çocuklarını bir başkası olarak kabul edip Akdeniz'in o soğuk ve serin sularında boğulmaya mahkum ve terk etmedik." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen etkinlikle, Çankaya Faik Güngör Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'ndaki Suriyeli ve Türk öğrenciler kahvaltıda bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Şahin, burada yaptığı konuşmada, Suriye'deki kaos ortamının yeryüzünde bugüne kadar hukukun üstünlüğü ve insan hakları diye ortaya çıkmış birçok sahte medeniyetin de maskesini düşürdüğünü söyledi.

Şahin, "Biz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi değerlerden bahsederek Suriye'nin mazlum insanlarına, mültecilerine, muhacirlerine asla sınırlarımızı kapatmadık. Biz Suriye'nin, Halep'in kadınlarını, kızlarını, yaşlılarını, çocuklarını bir başkası olarak kabul edip Akdeniz'in o soğuk ve serin sularında boğulmaya mahkum ve terk etmedik." dedi.

"Maalesef kendi değerleriyle çelişmiştir"

Yaşadığı coğrafya için hak gördüğü barış, istikrar, huzur ve zenginliği bir başka coğrafya için haram gören medeniyetlerin, kendi hiçliğini ortaya koyduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Halep'in çocuklarını Madrid'in çocuklarından, Halep çocuklarını Paris'in, Londra'nın çocuklarından ayırt ediyorsak bu yüzyıldan bu yana ortaya sürmüş olduğumuz medeniyet algısının çöküşü demektir. Bugün Suriyeli kardeşlerimize sınırlarını kapatan batı medeniyeti, maalesef kendi değerleriyle çelişmiştir. Suriyeli kardeşlerimiz sadece özgürlük istediler, sadece hukuk istediler, Paris'teki insanlar, Londra'daki insanlar, Madrid'deki insanlar, Berlin'deki insanlar hangi haklar ile yaşıyor ise Şam'daki, Humus'daki, Azez'deki, Cerablus'daki kardeşlerimiz de aynı hak ve hukuklar içinde yaşamak istediler. İstedikleri tek şey buydu."

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel de yaptığı konuşmada, desteklerinden dolayı Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'ya teşekkür ederek bu tür etkinliklerin öğrencilerin kardeşliklerinin pekişmesindeki önemine işaret etti.

Çankaya Faik Güngör Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zekai Taşın da Suriyeli ve Türk öğrencilerin buluşmasını ilk kez geçen yıl "Genç, Ensar, Muhacir Buluşması" adıyla sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Taşın, bu şekilde öğrencilerin kaynaşmalarını ve birbirlerini daha iyi tanıyıp anlamalarını istediklerini ifade etti.

Çankaya Faik Güngör Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni Rumeysa Erdoğan, Bakan Yardımcısı Şahin'e öğrencilerin ebru sanatıyla yaptıkları tabloyu takdim etti. Türk öğrenciler de yaptıkları el işlerini, Suriyeli öğrencilere hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli ve Türk Öğrenciler Etkinlikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement