Suriyeli Yönetmen Octavio Kury Dedelerinin İzini Arıyor - Son Dakika
Belgesel

Suriyeli Yönetmen Octavio Kury Dedelerinin İzini Arıyor

Suriyeli Yönetmen Octavio Kury Dedelerinin İzini Arıyor

El Turko Belgeseli'nin yeni bölümü 15 Ocak Perşembe saat 23.30' da TRT TÜRK ekranlarında. Yayının tekrarı ise ertesi gün Saat: 05.10'da…

15.01.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini üstlendiği Costantino isimli belgeselle, Suriye'den Brezilya'ya göç etmiş olan dedelerinin izini, süren yönetmen Octavio Kury'nin  hikayesi, El Turko Belgeseli'nin bu haftaki bölümünde ekrana geliyor. Ödüllü yönetmen Octavio Kury, 'Sao Paulo'dan başlayarak, Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan akrabalarını bulmaya çalışıyor. Ayrıca, Mehcer Edebiyatı da bu hafta El Turko Belgeseli ile ekrana taşınıyor. 1982 yılında Nobel Edebiyat ödülü alan Kolombiya'lı yazar Gabriel Garcia Marquez'ın, Kırmızı Pazartesi adlı ünlü romanın kahramanı El Turko olan Santiago Nasır'ın ve Lübnanlı ünlü şair yazar Halil Cibran, Emin Arslan, Mihail Nuhayme  gibi yazarların oluşturduğu edebiyat toplulukları da belgeselin yeni bölümünde işleniyor.

Belgeselde ele alınan bir diğer konu ise, 40 yılda oluşturulan bir aile müzesi.

Roberto Dualibi, soyadı Dualibi olan ve Brezilya'ya göç eden 4.000 kişinin belgelerini toplayarak büyük bir aile müzesi oluşturmuş. İşte Dualibilerin bu çarpıcı hikayeleri de bu hafta ekrana geliyor.

Sayıları hızla artan Brezilya müslümanları'nın da anlatıldığı ve  Yedirenk Film Yapım tarafından hazırlanarak, tüm heyecanıyla devam eden El Turko Belgeseli'nin yeni bölümü 15 Ocak Perşembe saat 23.30' da TRT TÜRK ekranlarında. Yayının tekrarı ise ertesi gün Saat: 05.10'da…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Belgesel Suriyeli Yönetmen Octavio Kury Dedelerinin İzini Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet belgeseli İzmir'de gösterildi
    11 Mar Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet belgeseli İzmir'de gösterildi

    Toplumcu gerçekçi edebiyat kuşağının önemli yazarlarından Samim Kocagöz'ün hayatını konu alan 'Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet' belgeselinin İzmir'deki gösterimi yapıldı. Belgeselde Kocagöz'ün aile yaşamı, yazarlık serüveni, eserleri ve edebiyat dünyasına katkıları anlatılıyor. Seslendirmesini Tamer Levent, müziklerini ise Yıldıray Gürgen yapmıştır. Belgesel, Türk edebiyatında toplumsal gerçekçiliğin önemini vurgulamak amacıyla hazırlanmıştır.


Advertisement