Suriyeliler ABD'ye Tepkili - Son Dakika
Spor

Suriyeliler ABD'ye Tepkili

Suriye Halkı, Ortadoğu'daki Temel Sorunun, Amerika'nın Bölge Politikasından Kaynaklandığını ve Suriye'ye Uyguladığı Baskıların Amerikan Yönetiminin Bölgede Yaşadığı Krizden Kaynaklandığını Düşünüyor.

26.06.2007 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye halkı, Ortadoğu'daki temel sorunun, Amerika'nın bölge politikasından kaynaklandığını ve Suriye'ye uyguladığı baskıların Amerikan yönetiminin bölgede yaşadığı krizden kaynaklandığını düşünüyor.

Amerikan yönetiminin bölgede istikrarı bozan bazı Suriyeli ve Lübnanlıların isim listesini yayınlayacağı yolundaki haberlerinin ardından Suriyeliler bu listelerin daha önce hazırlandığı görüşünde.

Resmi Teşrin gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsam Dari, "Amerikan yönetiminin açıklamalı çok gülünç. Amerika, bölgede yaptıklarından doğan olumsuzluklardan dolayı Suriye'yi suçluyor. Acaba Amerikan yönetimi, Irak'ta güvenlik ve istikrarı mı destekliyor? Amerikan yönetiminin Lübnan ve Filistin'in iç işlerine karışması bu ülkelere güvenlik ve istikrar mı sağlıyor? Amerikan yönetiminin politikası, bölgede terörün yoğunlaşmasına sebep oldu. Listede yer alan özellikle Lübnanlılar, Amerikan yönetiminin

dayatmalarına karşı gelen isimlerdir. Amerika, politikasına karşı gelen herkesi düşman olarak görüyor" dedi.

İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı ve bağımsız milletvekili Muhammed Habaş ise, "Akıllı olan her insan, bölgedeki istikrarı kimin bozduğunu biliyor. Bölgedeki istikrarsızlık, Amerika'nın Irak işgali, 'yapıcı kaos' diye adlandırdığı güvensizlik ortamı ve yabancı orduların varlığından kaynaklanıyor. Bölgede istikrarı kimin bozduğunu herkes biliyor. Amerika'nın Irak krizinden kurtulana dek Suriye'ye karşı baskılarını sürdüreceğine inanıyorum" diye konuştu.

Suriyeli Ali Namir ise, "Amerika'nın listeleri hazır. Bu listeleri daha önce hazırladı. Çünkü Amerikan yönetimi büyük bir kriz içerisinde. Bu krizden kurtulmak için dışa açılıyor. Dikkat ederseniz Amerika tüm savaşlarını kendi toprakları dışında yaptı. Kısacası Amerika, savaş ihraç ediyor" şeklinde konuştu.

Londra'da yayınlanan El Hayat Gazetesi, Amerikan yönetiminin yakında, bölgede istikrarı bozan bazı Suriyeli ve Lübnanlıların isim listesini yayınlayacağını yazmıştı.

(GY-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Suriyeliler ABD'ye Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement